Παιδεία

Ο Φίλης «προανήγγειλε» την επιβολή ΦΠΑ στην εκπαίδευση

Ο Φίλης «προανήγγειλε» την επιβολή ΦΠΑ στην εκπαίδευση Ο Φίλης «προανήγγειλε» την επιβολή ΦΠΑ στην εκπαίδευση
Ο Φίλης «προανήγγειλε» την επιβολή ΦΠΑ στην εκπαίδευση «Αναζητούνται ισοδύναμα για τον ΦΠΑ» είπε ο υπουργός Παιδείας κ. Νίκος Φίλης. «Το θέμα δεν αφορά μόνο το υπουργείο Παιδείας, είναι θέμα συνολικής κυβερνητικής απόφασης. Αν ολοκληρωθούν τέσσερις-πέντε μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής θα βρεθούν τα ισοδύναμα για να μην ισχύσει το καθεστώς του ΦΠΑ στα σχολεία» τόνισε ο κ. Φίλης, αφήνοντας έτσι να εννοηθεί ότι θα επιβληθεί κατα αρχάς ο ΦΠΑ και μετά θα επανεξεταστεί

«Δεν βιαζόμαστε και δεν πάμε να μετακινήσουμε βάρος σε άλλους» σημείωσε. «Ξέρουμε ότι τα ιδιωτικά σχολεία δεν αφορούν μόνο εύπορες οικογένειες» δήλωσε και τόνισε ότι ως το τέλος Νοεμβρίου θα έχει ληφθεί η τελική απόφαση για το θέμα.

Για τις προσλήψεις αναπληρωτών ο κ. Φίλης είπε «Δίνουμε τη μάχη ώστε το ταχύτερο δυνατό να λειτουργήσουν τα σχολεία από τις 10 Οκτωβρίου σε πλήρη ανάπτυξη. Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση σε ειδική αγωγή» είπε ο κ. Φίλης για το θέμα των κενών σε θέσεις εκπαιδευτικών που ταλανίζει τον χώρο.

Συμπλήρωσε ότι ως τις 10 Οκτωβρίου θα έχουν προσληφθεί περίπου 11.000 αναπληρωτές. Βεβαίως κενά θα υπάρχουν αλλά δεν είναι η πρώτη χρονιά. Γίνονταν δειγματοληπτικές προσλήψεις τα προηγούμενα χρόνια και θα ασχοληθούμε με αυτό το πρόβλημα από την αρχή, τόνισε.

Είπε ότι συνολικά θα γίνουν 19.000 προσλήψεις από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους: «Δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πόρους ΕΣΠΑ για το νότιο Αιγαίο και τα Δωδεκάμηνα όπου υπάρχει πρόβλημα».

«Είμαστε στη δεύτερη φάση προσλήψεων που θα ολοκληρωθούν τις επόμενες ημέρες. Πιστεύω θα την κερδίσουμε αυτή τη μάχη» σημείωσε.