Παιδεία

Πρόγραμμα δωρεάν δεκατιανού σε 11.000 μαθητές

Πρόγραμμα δωρεάν δεκατιανού σε 11.000 μαθητές Πρόγραμμα δωρεάν δεκατιανού σε 11.000 μαθητές
Πρόγραμμα δωρεάν δεκατιανού σε 11.000 μαθητές Από τον Βασίλη Αγγελόπουλο Ξεκίνησε η καθημερινή χορήγηση δεκατιανού σε 11.000 μαθητές και μαθήτριες 64 δημοτικών σχολείων, αλλά και συστεγαζόμενων νηπιαγωγείων, που βρίσκονται στην Αθήνα. Πρόκειται για κοινή πρωτοβουλία  των υπουργείων Εργασίας και Παιδείας, σε συνεννόηση με συλλόγους γονέων και διδασκόντων και εστιάζεται σε γειτονιές της Αθήνας, που έχουν πληγεί περισσότερο από την ανθρωπιστική κρίση.

Το πρόγραμμα απευθύνεται στο σύνολο των μαθητών, των συγκεκριμένων σχολείων και θεωρείται ως ένα «πρώτο βήμα», έτσι ώστε να καταστεί δυνατό το 2016, να επιτευχθεί σίτιση όλων των μαθητών Δημοτικών στις περιοχές όπου υπάρχει η μεγαλύτερη ανάγκη.

Το κόστος των πρώτων υλών, της παρασκευής και της διανομής του δεκατιανού, το ανέλαβαν  η εταιρία Γρηγόρης Μικρογεύματα, σε συνεργασία με τις εταιρίες Καραμολέγκος, Αραμπατζής Ελληνική Ζύμη, Coca-Cola Τρία Έψιλον και Optima με το τυρί Adoro Gouda. Με τον τρόπο αυτό αναδεικνύονται οι δυνατότητες τέτοιων συμπράξεων προς όφελος του κοινωνικού συνόλου, όπως επίσης και η εγρήγορση των επιχειρήσεων που συμμετέχουν, σε σοβαρά κοινωνική ζητήματα, όπως είναι η σίτιση μαθητών δημοτικού.

NETWORK