Η Ακαδημία Αθηνών τιμάει τον Σπύρο Μουστακλή κατόπιν πρότασης Παυλόπουλου

Η Ακαδημία Αθηνών τιμάει τον Σπύρο Μουστακλή κατόπιν πρότασης Παυλόπουλου
Την πρόταση στήριξαν οι Λουκάς Παπαδήμος, Μιχάλης Σταθόπουλος και Βασίλης Ράπανος.

Εδώ και ένα-δυο χρόνια κάτι αρχίζει να κουνιέται και η "αραχνιασμένη" (παρά πολλούς αξιόλογους ανθρώπους που είχε μέλη της) Ακαδημία Αθηνών αρχίζει να αντιστοιχίζεται με την εποχή, αφήνοντας πίσω ένα σκοτεινό παρελθόν που την κρατούσε μακριά από τις εξελίξεις στην κοινωνία!

Είναι χαρακτηριστικό πως η Ακαδημία Αθηνών, κατόπιν πρότασης του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, αποφάσισε να βραβεύσει με το βραβείο του 2024 τον Σπύρο Μουστακλή, τον σημαντικότατο στρατιωτικό με την πολύ σημαντική αντιδικτατορική δράση και εθελοντική συμμετοχή στην Εθνική Αντίσταση. Αξιωματικό που βασανίστηκε άγρια από τη Χούντα των Συνταγματαρχών με αποτέλεσμα την παράλυσή του, αλλά και τον πρόωρο θάνατό του, σε ηλικία 60 ετών.

Την πρόταση Παυλόπουλου στήριξαν μεταξύ άλλων ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, ο εκ των κορυφαίων καθηγητών και πρώην υπουργός Μιχάλης Σταθόπουλος και ο οικονομολόγος και πανεπιστημιακός Βασίλης Ράπανος!

Θα πείτε είναι θέμα και όχι αυτονόητο να βραβεύεται έστω και τόσα χρόνια μετά ο Σπύρος Μουστακλής;

Για την Ακαδημία Αθηνών, που είχε φτάσει στο κατάντημα να αναγνωρίσει ως ...εθνική επέτειο την 21η Απριλίου (!) και που στις τάξεις της υπάρχουν ακόμα εραστές της κατάστασης εκείνης, ναι είναι θέμα. Είναι βήμα μπρος στην αντιστοίχισής της με την κοινωνία, παρά την αντιδραστική στροφή της κοινωνίας το τελευταίο διάστημα.

Μακάρι την προσαρμογή της αυτή να τη συνεχίσει και να την επιταχύνει, μακάρι να φύγουν οι ...αράχνες από τα γραφεία της και τις συνεδριάσεις της!