Παιχνίδια Εξουσίας

Ποιος είναι φαβορί για Πρόεδρος Δημοκρατίας, γιατί ο Μητσοτάκης δεν θα προτείνει Σακελλαρόπουλου

Ποιος είναι φαβορί για Πρόεδρος Δημοκρατίας, γιατί ο Μητσοτάκης δεν θα προτείνει Σακελλαρόπουλου
Για ποιους επιχειρηματίες είπε πως «αν δεν τους βγει ο Κασσελάκης, κάποιον άλλον θα βρουν να βάλουν απέναντί μου»!

Σε φιλικό σπίτι συνέφαγε το βράδυ της Παρασκευής, μετά τη συγκέντρωση της πλατείας Συντάγματος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η συζήτηση ήταν πολύ ενδιαφέρουσα, σύμφωνα τουλάχιστον με ότι μας μετέφερε συνομιλητής μας.

Παρά τα καλά του λόγια ο πρωθυπουργός για την Πρόεδρο της Δημοκρατίας φέρεται να προσανατολίζεται να μην την προτείνει για δεύτερη θητεία.

Ο λόγος είναι ότι φοβάται «ανταρσία γαλάζιων» βουλευτών, όπως είχαν αποκαλύψει προ καιρού (ΕΔΩ) το Dnews και τα «Παιχνίδια Εξουσίας». «Γαλάζιοι» βουλευτές που επικαλούνται το προηγούμενο του ιδίου του Κυριάκου Μητσοτάκη όταν ως βουλευτής αρνήθηκε να ψηφίσει τον Προκόπη Παυλόπουλο που στήριζε η Νέα Δημοκρατία, επιχειρηματολογώντας μάλιστα γιατί το πράττει. Και συνεπώς δεν μπορεί να τους αποτρέψει γιατί θα ήταν θα ήταν σαν να αποκήρυσσε δικές του πράξεις.

Η κόντρα, μάλιστα, με τον Αντώνη Σαμαρά εμπεριέχει περισσότερο ρίσκο σε τυχόν πρόταση για την Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, άλλωστε, εκτός πολύ μεγάλου απροόπτου, σηματοδοτεί το τέλος της παρουσίας της Κατερίνας Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο με τη λήξη της θητείας της!

Πρώτη επιλογή του πρωθυπουργού για το Προεδρικό αξίωμα σύμφωνα με όσα κατάλαβαν οι συνομιλητές του στο δείπνο, είναι ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, με ταυτόχρονη εκλογή νέου Προέδρου της Βουλής. Μάλλον δε κάνουν λάθος όσοι εκτιμούν πως νέος Πρόεδρος της Βουλής, ίσως και της Δημοκρατίας, μπορεί να είναι ο Νίκος Δένδιας, καθώς ο υπουργός Άμυνας χωρίς ποτέ να υπονομεύσει στο παραμικρό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, δεν έχει ποτέ κρύψει πως στόχος του είναι η ηγεσία της ΝΔ και η διαδοχή του νυν αρχηγού της.

«Αν δεν τους βγει ο Κασσελάκης, κάποιον άλλον θα βρουν»!

Σύμφωνα δε με παρόντες στο δείπνο, ο πρωθυπουργός σε συζητήσεις που είχε με συνομιλητές του αναφέρθηκε σε δύο από τους σημαντικότερους επιχειρηματίες της χώρας, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Αν δεν τους βγει ο Κασσελάκης, κάποιον άλλον θα βρουν να βάλουν απέναντί μου»!

ΥΓ: Μην αναμένεται να πει δημοσίως ο πρωθυπουργός ότι δεν θα ανανεώσει τη θητεία της Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Πολιτικά άλλωστε αυτό είναι το ορθό, καθώς διαφορετικά θα ακύρωνε το ρόλο της, ενώ δεν κανείς δεν ξέρει και πώς θα αντιδράσει αν ειπωθεί κάτι τέτοιο...