Παιχνίδια Εξουσίας

Οι εκλογολάτρεις και οι εκλογοκλάστες του ΠΑΣΟΚ - Πώς διαμορφώνονται τα δυο στρατόπεδα

Οι εκλογολάτρεις και οι εκλογοκλάστες του ΠΑΣΟΚ - Πώς διαμορφώνονται τα δυο στρατόπεδα
Για «εκφυλιστικά» φαινόμενα, που αν επικρατήσουν μπορεί να οδηγήσουν σε διάλυση το ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο η Χαριλάου Τρικούπη- Η πλειοψηφία των βουλευτών με τους ... «δελφίνους»!- Τα τηλεφωνήματα του Γιώργου.

Σε δυο στρατόπεδα χωρίζεται πλέον το ΠΑΣΟΚ, σε εκείνους που τάσσονται υπέρ της επίσπευσης της εκλογής προέδρου εντός του 2024 και σε εκείνους που θέλουν την πλήρη εφαρμογή του καταστατικού για εκλογή προέδρου στα τέλη του 2025.

Στο πρώτο στρατόπεδο βρίσκονται πλέον όλοι οι «δελφίνοι» και όσοι τους υποστηρίζουν, ενώ στο δεύτερο ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος περιέργως πώς δεν ανέλαβε καμία πρωτοβουλία το βράδυ της 9ης Ιουνίου, με αποτέλεσμα να αφήσει τους εσωκομματικούς του αντιπάλους να αναλάβουν αυτοί την πρωτοβουλία των κινήσεων, με την επιστολή του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου να αποτελεί την «πιστολιά» του αφέτη προκειμένου να ξεκινήσει ο αγώνας!

Ο Παύλος Γερουλάνος, ο Νίκος Παπανδρέου, η Νάντια Γιαννακοπούλου, ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, ο Μιχάλης Κατρίνης, ο Χάρης Δούκας, Χάρης Καστανίδης, η Τόνια Αντωνίου, ο Θόδωρος Μαργαρίτης, είναι μεταξύ των στελεχών που επιμένουν για αλλαγή ηγεσίας.

Την εξάντληση της θητείας του Νίκου Ανδρουλάκη υποστηρίζουν πρωτίστως στελέχη που αναδείχτηκαν επί της ηγεσίας του, όπως ο Δημήτρης Μάντζιος, ο Παναγιώτης Δουδωνής, ο Θανάσης Γλαβίνας, αλλά και οι Γιάννης Μανιάτης και Θόδωρος Ζαγοράκης, ενώ εκτιμάται στη Χαριλάου Τρικούπη ότι θα τον στηρίξει και ο Στέφανος Παραστατίδης.

Η πλειοψηφία των «πράσινων» βουλευτών τάσσεται αυτή τη στιγμή στην πλευρά των εσωκομματικών αντιπάλων του προέδρου, όμως αυτά αλλάζουν καθώς συνήθως οι βουλευτές συντάσσονται στο τέλος με τον υποψήφιο που θα είναι το φαβορί για την ηγεσία, ενώ προκαλεί εντύπωση πως ουκ ολίγα στελέχη που συντάχτηκαν στην προηγούμενη εκλογή με τον Ανδρουλάκη τώρα βρίσκονται απέναντί του.

Στο στρατόπεδο όσων ζητούν αλλαγή ηγεσίας υποψήφιοι για την προεδρία εκτιμάται ότι θα είναι οι Παύλος Γερουλάνος, Μανώλης Χριστοδουλάκης, Μιχάλης Κατρίνης, πιθανόν ο Χάρης Δούκας και πιθανόν ο Χάρης Καστανίδης, ενώ δεν αποκλείεται να εμφανιστούν και άλλοι. Φυσικά δεν θα είναι όλοι υποψήφιοι, αλλά αυτό θα οριστικοποιηθεί αναλόγως των συνθηκών και του χρόνου της διαδοχής.
Τέλος, χθες, ο Γιώργος Παπανδρέου τηλεφωνούσε σε βουλευτές και στελέχη προκειμένου να πληροφορηθεί τη γνώμη τους.

# TAGS