Εισηγήσεις σε Ανδρουλάκη: Κάνε εκλογές φθινόπωρο - Εβδομάδα αποφάσεων στο ΠΑΣΟΚ!

Εισηγήσεις σε Ανδρουλάκη: Κάνε εκλογές φθινόπωρο - Εβδομάδα αποφάσεων στο ΠΑΣΟΚ! Φωτογραφία: eurokinissi
Ο πρόεδρος του κόμματος εξακολουθεί και έχει την πλειοψηφία στην Κεντρική Επιτροπή - Η εκλογή ή όχι γραμματέα «κλειδί» για το πότε θα στηθούν οι κάλπες για την ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη.

Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν στο ΠΑΣΟΚ σχετικά με το χρόνο εκλογής προέδρου του κόμματος.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν έχει λάβει την οριστική του απόφαση για το τι θα προτείνει στην Κεντρική Επιτροπή της επόμενης Κυριακής, η πλειοψηφία των στελεχών που του έμειναν πιστά ωστόσο του εισηγούνται να εγκαταλείψει τα σχέδια για καθυστερήσεις.

«Κάνε γρήγορα εκλογές Πρόεδρε, τώρα που οι "δελφίνοι" είναι απροετοίμαστοι και οι αντίπαλοί σου πολυδιασπασμένοι» είναι οι εισηγήσεις των περισσότερων στελεχών που έμειναν να τον υποστηρίζουν τις δύσκολες τελευταίες ημέρες. «Αν πάμε την άλλη χρονιά υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης» αναφέρουν χαρακτηριστικά σύμφωνα με τις πληροφορίες των «Παιχνιδιών Εξουσίας». Υπάρχουν και στελέχη βεβαίως που εισηγούνται την πραγματοποίηση «Διαρκούς Συνεδρίου», ενός Συνεδρίου δηλαδή χωρίς εκλογή συνέδρων αλλά με τους συνέδρους του προηγούμενου, που θα λάβει την απόφαση για εκλογές την άνοιξη του νέου έτους, μόνο που τα στελέχη αυτά είναι μειοψηφία. Το ενδεχόμενο εκλογής προέδρου τον Ιούλιο (ώστε να βρεθούν απροετοίμαστοι οι «δελφίνοι») δεν υπήρχε ουσιαστικά ποτέ, καθώς αντέδρασαν και οι φιλικές προς την ηγεσία οργανώσεις, ενώ κορυφαία στελέχη έκαναν λόγο για «απονομιμοποίηση της εκλογής ηγεσίας» και οι υποψήφιοι για την προεδρία διεμήνυσαν πως θα καταγγείλουν τη διαδικασία και δεν θα συμμετάσχουν σε αυτή!

Όλα δείχνουν πως ο Νίκος Ανδρουλάκης θα εξαγγείλει εκλογή ηγεσίας εντός του φθινοπώρου, πιθανότατα τον Οκτώβριο, χωρίς προηγουμένως να έχει προηγηθεί συνεδρίαση ανώτερου συλλογικού οργάνου όπως Συνδιάσκεψης ή Συνεδρίου.

Εκλογή ή όχι νέου γραμματέα;

Μετά την αποτυχία του να εκλεγεί ευρωβουλευτής και με έντονα παράπονα για υπονόμευσή του από την ηγεσία, ο Ανδρέας Σπυρόπουλος δεν θα παραμείνει γραμματέας του ΠΑΣΟΚ.

Αν ο Νίκος Ανδρουλάκης επιλέξει να γίνουν οι εκλογές για πρόεδρο του κόμματος το 2025 η Κεντρική Επιτροπή θα αποφασίσει για εκλογή νέου γραμματέα, διαφορετικά ο Ανδρέας Σπυρόπουλος θα παραμείνει στη θέση του έως και την εκλογή προέδρου.

Σε κάθε περίπτωση ο Νίκος Ανδρουλάκης, τουλάχιστον μέχρι αυτή τη στιγμή και χωρίς να φαίνεται ότι κάτι μπορεί να αλλάξει, ελέγχει την Κεντρική Επιτροπή, διαθέτοντας απόλυτη πλειοψηφία σε αυτή!