Η ΝΔ (ξανα)γίνεται straight...

Η ΝΔ (ξανα)γίνεται straight... Φωτογραφία: SOOC
Η «στροφή στα δεξιά» παρά τις διαψεύσεις Μητσοτάκη.

Για να πραγματοποιηθεί το Europride στην Θεσσαλονίκη είχαν γίνει μεγάλες προσπάθειες από το Μέγαρο Μαξίμου, με επικεφαλής τον οικονομικό σύμβουλο του πρωθυπουργού Αλέξη Πατέλη. Κανονικά, αν δεν υπήρχε το 28% της ΝΔ στις ευρωεκλογές και αν δεν είχε πειστεί ο πρωθυπουργός ότι το κυβερνών κόμμα τιμωρήθηκε από δεξιούς ψηφοφόρους και λόγω του γάμου για τα ομόφυλα ζευγάρια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα τιμούσε με την παρουσία του την ευρωπαϊκή παρέλαση υπερηφάνειας. Αντί γι αυτό, η ΕΛ.ΑΣ απαγόρευσε τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για το Europride για να προληφθούν παρατράγουδα, τον πρωθυπουργό εκπροσώπησε η υπουργός Οικογένειας και Κοινωνικής Συνοχής Σοφία Ζαχαράκη χωρίς να κάνει αναρτήσεις, ενώ η προερχόμενη από το ΠΑΣΟΚ ΓΓ Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ζέφη Δημαδάμα είναι με το ένα πόδι εκτός υπουργείου, σύμφωνα με στοχευμένες διαρροές που γίνονται από το Μέγαρο Μαξίμου για να ηρεμήσουν οι βουλευτές που έχουν αγανακτήσει με τις μεταγραφές από το κέντρο!

Παρόλο που δεν έχει τεκμηριωθεί ότι η ΝΔ, μέσα σε έναν χρόνο, έχασε περίπου ένα εκατομμύριο ψηφοφόρους προς τα δεξιά, η άποψη που έχει επικρατήσει στο Μέγαρο Μαξίμου είναι ότι πρέπει να σηματοδοτηθεί επιστροφή στις ρίζες για πολλούς λόγους:

- Για να αναχαιτιστεί η συσπείρωση δυνάμεων γύρω από τους πρώην πρωθυπουργούς Καραμανλή και Σαμαρά που λειτουργούν πλέον ως δίδυμο θεματοφυλάκων των ιερών και των οσίων της παράταξης.

- Για να υπάρξει καταλλαγή στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του κόμματος όπου πολλοί ενοχλούνται από την αξιοποίηση στην κυβέρνηση στελεχών που προέρχονται από άλλους πολιτικούς χώρους.

- Για να προληφθεί περαιτέρω ενίσχυση της Ελληνικής Λύσης, ειδικά στη βόρεια Ελλάδα, αλλά και του κόμματος της Αφροδίτης Λατινοπούλου που εκπροσωπείται στην ευρωβουλή και θα πάρει, δυναμικά, μέρος στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Η δεξιά στροφή της κυβέρνησης συντελείται σε διάφορα επίπεδα:

- Η απομάκρυνση του επιτυχημένου Δημήτρη Καιρίδη από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου αποδόθηκε από τον Μ. Βορίδη στην ανάγκη "αλλαγής τονικότητας", δηλαδή σε υιοθέτηση μοτίβων επίδειξης πυγμής.

- Η παραμονή του Δ. Βαρτζόπουλου ως υφυπουργού ψυχικής υγείας, παρά τις απαράδεκτες δηλώσεις του για την ... βιολογική διάσταση των γυναικοκτονιών, είναι σαφής ένδειξη της ανοχής που έχουν πλέον στο Μέγαρο Μαξίμου σε αντιλήψεις βγαλμένες από τα βάθη της πατριαρχίας. Πολύ περισσότερο όταν δεν έχει να επιδείξει κανένα έργο παρά την πανηγυρική εξαγγελία από τον ίδιο για την ολοκλήρωση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης!

- Η μη αξιοποίηση των υποψήφιων ευρωβουλευτών, προερχόμενων από το ΠΑΣΟΚ, Εύης Χριστοφιλοπούλου και Σπύρου Καρανικόλα, παρόλο που έδωσαν σκληρή μάχη προεκλογικά για να βοηθήσουν τη ΝΔ, επιβεβαιώνει ότι έκλεισε η πόρτα για τους «ξένους» τους οποίους αντιμετωπίζουν πλέον σαν λεμονόκουπες για στύψιμο και πέταμα.

- Η προαναγγελία με διαρροές καρατόμησης της Ζέφης Δημαδάμα είναι ενός είδους κατασκευή εξιλαστήριου θύματος για να πειστούν οι αγριεμένοι με τον γάμο για τα ομόφυλα ζευγάρια «γαλάζιοι» ότι τέρμα οι ευαισθησίες για... συμπερίληψη,

- Η μη διάψευση των πληροφοριών ότι η Κατερίνα Σακελλαροπούλου δεν θα προταθεί για δεύτερη θητεία στην ΠτΔ λόγω αντιδράσεων βουλευτών της ΝΔ (Μηταράκης, Βλάχος, Καράογλου, Πλεύρης κα) οφείλεται στην πολιτική αδυναμία του πρωθυπουργού που δεν μπορεί πια ούτε να προστατεύσει την Κ. Σακελλαροπούλου με την οποία είχε άριστη σχέση μέχρι τώρα λόγω της στήριξης που του παρείχε.