Μητσοτάκης και Κασσελάκης δεν θέλουν τον Δούκα αρχηγό του ΠΑΣΟΚ

Μητσοτάκης και Κασσελάκης δεν θέλουν τον Δούκα αρχηγό του ΠΑΣΟΚ
Τι τους ενοχλεί- Τι τους φοβίζει!

Το μεσημέρι της Παρασκευής ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε και επισήμως γνωστό αυτό που όλοι γνωρίζαμε από τις πληροφορίες.

Το μέγαρο Μαξίμου δεν θέλει για αρχηγό του ΠΑΣΟΚ τον Χάρη Δούκα.

«Ακούς ανθρώπους που έχουν μια μικρομεσαία επιχείρηση και σου λένε δεν μου φτάνουν οι ώρες της μέρας για τη δουλειά μου, να δω την οικογένειά μου, να διοικήσω μια επιχείρηση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τονίζοντας: «Δεν μπορώ να καταλάβω που ένας άνθρωπος που διοικεί τον μεγαλύτερο δήμο της χώρας, πως μπορεί να το κάνει αυτό και να ‘χει αποτέλεσμα και να διοικήσει ένα από τα μεγαλύτερα κόμματα. Δεν το έχω ξανακούσει, πέρα από το χρόνο είναι και ένα ζήτημα θεσμικό. Είναι ο δήμαρχος Αθηναίων. Μπορεί να δούμε τον πρόεδρο του κόμματος που μπορεί να είναι αξιωματική αντιπολίτευση και θέλει να γίνει και κυβέρνηση να είναι ο πρώτος πολίτης της χώρας;», αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά ο Παύλος Μαρινάκης.

Είναι σαφές πως ο πρωθυπουργός δεν επιθυμεί την επικράτηση του Χάρη Δούκα στη μάχη για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Όχι μόνο γιατί θεωρεί πως τον Νίκο Ανδρουλάκη «τον έχει», αλλά και γιατί ο Δήμαρχος Αθηναίων έχει διείσδυση εκτός από την αριστερή πλευρά του ΠΑΣΟΚ και στη δεξιά, τη Νέα Δημοκρατία! Επιπλέον είναι άφθαρτο πρόσωπο, γεγονός που αποτελεί πλεονέκτημα απέναντι σε ένα φθαρμένο πολιτικό σύστημα και τους πολιτικούς του εκπροσώπους.

Πέραν του Κυριάκου Μητσοτάκη την εκλογή του Χάρη Δούκα στην ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη δεν επιθυμεί και η ηγεσία της Κουμουνδούρου, έστω και αν δεν το παραδεχθεί (και σωστά) ποτέ δημοσίως.

Η Κουμουνδούρου γνωρίζει πολύ καλά πως αν υπάρξει αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ αυτομάτως θα έχει επιπτώσεις και θα επηρεάσει την κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ εάν βεβαίως δεν υπάρχουν εξελίξεις έως τότε στο κόμμα του Στ. Κασσελάκη.

Υπάρχει όμως και ένας ακόμα λόγος που η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ τον Χάρη Δούκα. Επειδή είναι αυτός που μπορεί να παίξει δυνατά το χαρτί της ανασύνθεσης της κεντροαριστεράς έστω και με όχημα το μετεξελιγμένο ΠΑΣΟΚ. Αν ο φορέας του Χάρη Δούκα βγει δεύτερος στις δημοσκοπήσεις, η εσωκομματική ένταση θα λάβει νέες διαστάσεις στην Κουμουνδούρου.

Μια τέτοια εξέλιξη, πάντως, τη φοβάται και το Μέγαρο Μαξίμου καθώς ο φορέας με επικεφαλής Δούκα μπορεί να απειλήσει τη ΝΔ και να επισπεύσει τις εξελίξεις.

Ανεξαρτήτως δε των παραπάνω, με εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα, σε κάθε εκλογική αναμέτρηση τα μέλη και οι φίλοι εκλέγουν για αρχηγό εκείνον που μπορεί να οδηγήσει το κόμμα με επιτυχία στο στόχο, εξουδετερώνοντας τα «θέλω» των μηχανισμών!