Παιχνίδια Εξουσίας

Καραμανλής - Σαμαράς: Η εξέγερση των πρώην πρωθυπουργών με στόχο την αποχώρηση Μητσοτάκη

Καραμανλής - Σαμαράς: Η εξέγερση των πρώην πρωθυπουργών με στόχο την αποχώρηση Μητσοτάκη
Αμηχανία και προβληματισμός στο Μαξίμου-Η κριτικά από θέσεις της δεξιάς- Πιο κοντά οι πρόωρες κάλπες;

Τον σαφή στόχο της αποκαθήλωσης του Κυριάκου Μητσοτάκη από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας κατέδειξαν οι ομιλίες του Αντώνη Σαμαρά και του Κώστα Καραμανλή στην εκδήλωση για το βιβλίο του Μανώλη Κοττάκη στο Πολεμικό Μουσείο!

Ήταν η δεύτερη και σημαντικότερη ψυχρολουσία για το μέγαρο Μαξίμου, μετά την σφοδρή κριτική στο πρόσωπο του πρωθυπουργού από 32 και πλέον βουλευτές στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Για να δανειστούμε και να παραποιήσουμε μια πρόσφατη φράση του Στέφανου Κασσελάκη που προκάλεσε ταραχή στον ΣΥΡΙΖΑ "στη Νέα Δημοκρατία δεν υπάρχει πια ...Τοτέμ"!

Οι δυο πρώην πρωθυπουργοί έχουν συμπεράνει προφανώς η ΝΔ, παρά την κρίση της αντιπολίτευσης, αντιμετωπίζει κίνδυνο κατάρρευσης υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη και αποφάσισαν να παρέμβουν με τελικό σκοπό την αποκαθήλωσή του.

Ο Αντώνης Σαμαράς σαφώς πιο επιθετικός, ο Κώστας Καραμανλής πιο βαθύς πολιτικά και με το ...γάντι, αποφάσισαν να ξεκινήσουν "αντάρτικο" κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, για την περιθωριοποίησή του μέσω κομματικών διαδικασιών και συνεχών εσωκομματικών προβλημάτων!

Η συνέργεια Καραμανλή Σαμαρά είχε ξεκινήσει από το δείπνο που παρέθεσε ο Κώστας Καραμανλής στον Αντώνη Σαμαρά στη ΔΕΘ και κορυφώθηκε μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, με το ισχνό 28,31%!  Όπως σας έχουν ενημερώσει τα "Παιχνίδια Εξουσίας" η παρουσίαση του βιβλίου ήταν προγραμματισμένη πριν από τις ευρωκάλπες αλλά με μόνο ομιλητή τον Κώστα Καραμανλή. Μετά το 28,31% σε συνομιλίες των δυο τους αποφασίστηκε να μιλήσει και ο Αντώνης Σαμαράς. Είχε έρθει η ώρα της προσπάθειας αποκαθήλωσης του Μητσοτάκη, όσο δύσκολο κι αν είναι αυτό καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποδειχθεί ότι είναι ένας πολύ σκληρός παίκτης!

Το Μαξίμου αιφνιδιάστηκε από τη σφοδρότητα της κριτικής των δυο πρώην πρωθυπουργών, ιδίως του Αντώνη Σαμαρά για τον οποίο εκτιμά ότι θα κάνει ότι περνά από το χέρι του για να ανατρέψει τον πρωθυπουργό. Όχι ίσως όπως τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη που τον ανέτρεψε από την πρωθυπουργία, αλλά με συνεχή πρόκληση πολιτικής φθοράς. Η δε απάντηση ότι η κυβέρνηση δεν σχολιάζει ομιλίες πρώην πρωθυπουργών, δεν δείχνει παρά την αμηχανία της ηγεσίας της κυβέρνησης μπροστά στα αδιέξοδα που έχουν δημιουργηθεί. Η δε κριτική σε κάποια σημεία γίνεται από καθαρά "δεξιά σκοπιά", γεγονός που δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο την κατάσταση για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σε αυτό το κλίμα πληθαίνουν όσοι εκτιμούν ότι οι πρόωρες κάλπες θα είναι μια πιθανή επιλογή προκειμένου να σωθεί ...οτιδήποτε αν σώζεται! 

ΥΓ: Το βέτο του Καραμανλή για τη Χάγη είναι μια εξέλιξη που πρέπει να το ξεχωρίσουμε καθώς επηρεάζει σημαντικά την εξέλιξη των ελληνοτουρκικών σχέσεων!