Το δίλημμα των «87»: Ναι ή όχι στην πρόταση μομφής του Πολάκη;

Το δίλημμα των «87»: Ναι ή όχι στην πρόταση μομφής του Πολάκη;
Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα στην Κουμουνδούρου.

Η πλειοψηφία των αναλυτών θεωρεί βεβαία την υπερψήφιση τυχόν πρότασης μομφής του Παύλου Πολάκη κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ το άλλο Σαββατοκύριακο, 7 και 8 Σεπτεμβρίου, εφόσον δεν αλλάξει το χρονοδιάγραμμα.

Δεν είναι όμως έτσι. Οι πιθανότητες υπερψήφισης είναι υπαρκτές, αλλά βεβαιότητα δεν υπάρχει.
Οι λόγοι πολλοί.

Πρώτον, υπάρχουν στελέχη που διαμηνύουν (εν θερμώ ή όχι, θα δείξει η ...νεκροψία) πως ακόμα και αν η συλλογική απόφαση των «87» είναι υπέρ της υπερψήφισης της πρότασης μομφής, δεν πρόκειται να υπερψηφίσουν, προτιμώντας την αποχή. Και αυτό γιατί θεωρούν λάθος την ταύτιση με τον Παύλο Πολάκη, με τον οποίο όπως λένε εκτός από τις πολιτικές διαφορές τους χωρίζει και πολιτιστικό χάος, ενώ από την άλλη δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να στηρίξουν την παραμονή Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα δηλαδή!

Δεύτερο, τυχόν στήριξη της πρότασης μομφής του Παύλου Πολάκη εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη σημαίνει πως οι «87» θα πρέπει να συμμετάσχουν και στο Συνέδριο που θα ακολουθήσει αν η Κεντρική Επιτροπή εγκρίνει την πρόταση. Και αυτό δεν είναι καθόλου βέβαιο πως θα συμβεί.

Τρίτο, τα περί «υποψηφίων» των «87» για την ηγεσία, φαίνεται πως απέχουν πολύ από την πραγματικότητα, ιδίως όταν εμφανίζονται ως τέτοιοι πρόσωπα που δεν έχουν καν διαφοροποιηθεί ποτέ από την ηγεσία του Στέφανου Κασσελάκη. Ο δε Νικόλας Φαραντούρης που δήλωσε χθες μισό ...παρόν για την ηγεσία, διευκρινίζει πως δεν βρίσκεται σε καμία συζήτηση με τους «87»!

Νεότερα προσεχώς!