Θα πάνε στη Ρηγίλλης Καραμανλής και Σαμαράς;

Θα πάνε στη Ρηγίλλης Καραμανλής και Σαμαράς;
Τηλέφωνα από το Μαξίμου και πιέσεις σε αμφίβολους βουλευτές προκειμένου να παραβρεθούν.

Τα 50 χρόνια από την ίδρυσή της γιορτάζει η Νέα Δημοκρατία την προσεχή Παρασκευή 4 Οκτωβρίου με πάρτι έξω από τα (πρώην, πλην όμως εμβληματικά) γραφεία της Ρηγίλλης.

Στόχος της ηγεσίας είναι να συμβολιστεί η ενότητα αλλά και να υπάρχει μεγάλη συμμετοχή προκειμένου να δοθεί ένα μήνυμα ότι το κυβερνών κόμμα ανακάμπτει.

Το ερώτημα είναι αν θα παραβρεθούν στο πάρτι οι δυο πρώην πρωθυπουργοί, ο Κώστας Καραμανλής και ο Αντώνης Σαμαράς. Αν απουσιάσουν μαζί τους μάλλον θα επιλέξουν να μην δώσουν το παρόν και ουκ ολίγοι βουλευτές του κόμματος.

Οι πιθανότητες να συμμετάσχει ο Κώστας Καραμανλής είναι μοιρασμένες, με τις περισσότερες να κλείνουν προς το όχι. Αν δεν παραστεί ο Κώστας Καραμανλής δεν θα παραστεί και ο Αντώνης Σαμαράς-που ενδέχεται να μην συμμετάσχει στο πάρτι ακόμα και αν παραστεί ο Κ. Καραμανλής.

Την ίδια στιγμή το Μαξίμου θυμίζει ...εισπρακτική εταιρία με τα συνεχή τηλεφώνημα προς τους αμφίβολους βουλευτές ώστε να πιεστούν και συμμετάσχουν.

ΥΓ1: Κάποιοι θεωρούν πως η επιλογή ενός πάρτι για το γιορτασμό των 50άχρονων της ΝΔ δεν δείχνει παρά υποβάθμιση του γεγονότος και «ξεπέτα» μιας σημαντικής επετείου.

ΥΓ2: Αρνητική εντύπωση προκαλεί σε ορισμένους πως στην εκδήλωση θα απευθύνει χαιρετισμό μόνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τους πρώην προέδρους του κόμματος απλώς να παρακολουθούν.