Πολιτική

Ούτε θετική, ούτε αρνητική απάντηση Καραμανλή και Σαμαρά σε Μητσοτάκη για το πάρτι της Ρηγίλλης 

Ούτε θετική, ούτε αρνητική απάντηση Καραμανλή και Σαμαρά σε Μητσοτάκη για το πάρτι της Ρηγίλλης 
Τα τηλεφωνήματα στους δυο πρώην πρωθυπουργούς και γιατί η παρουσία τους ή όχι στο πάρτι της Ρηγίλλης για τα 50 χρόνια της ΝΔ αποκτά μεγάλο πολιτικό ενδιαφέρον.

Σημαντική πολιτική κίνηση αποτελούν τα τηλεφωνήματα του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Κώστα Καραμανλή και τον Αντώνη Σαμαρά το βραδάκι της Δευτέρας.

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας προσκάλεσε προσωπικά τους δυο πρώην πρωθυπουργούς να παραστούν στο πάρτι για τον γιορτασμό των 50 χρόνων από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας που θα πραγματοποιηθεί με πάρτι έξω από τα ιστορικά γραφεία του κόμματος στη Ρηγίλλης. Γραφεία, μάλιστα, που μετατρέπονται από ιδιώτη σε πολυτελές ξενοδοχείο!

Τα «Παιχνίδια Εξουσίας» αναφέρθηκαν (ΕΔΩ) στο δίλημμα των δυο πρώην πρωθυπουργών για το αν θα συμμετάσχουν ή όχι στην εκδήλωση, καθώς, ιδιαιτέρως ο Κώστας Καραμανλής, εξέταζαν τα υπέρ και τα κατά της παρουσίας τους ή όχι.

Μετά, ωστόσο, τα τηλεφωνήματα της Δευτέρας και ενώ η συμμετοχή τους στην εκδήλωση δεν θα αποτελεί αλλαγή στάσης απέναντι στην ηγεσία της ΝΔ, τυχόν μη συμμετοχή τους θα κλιμακώσει την αντιπαράθεσή τους με τον πρωθυπουργό. Σύμφωνα δε με πληροφορίες η στάση που θα κρατήσουν οι δυο πρώην πρωθυπουργοί θα είναι κοινή, αν παραστεί δηλαδή ο ένας στο πάρτι θα παραστεί και ο άλλος, διαφορετικά δεν θα παραστούν και οι δυο.

Την ίδια στιγμή αναπάντητο μένει το ερώτημα γιατί ο πρωθυπουργός ανέβαλε την προγραμματισμένη για το απόγευμα της Τρίτης συνάντηση με τους βουλευτές της ΝΔ, συνάντηση που είχε προγραμματιστεί κάτω από τις αντιδράσεις και τη δυσαρέσκεια που επικρατεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα από την ακολουθούμενη πολιτική. Η δικαιολογία συνεργατών του πρωθυπουργού ότι αναβλήθηκε για την επιτυχία της εκδήλωσης στη Ρηγίλλης είναι σαφές πως δεν ευσταθεί, με τον πρωθυπουργό να θέλει προφανώς να αποφύγει την εσωστρέφεια. Εξάλλου δεν είναι λίγοι οι βουλευτές που σκέφτονται να μην παραστούν στην εκδήλωση της Παρασκευής, ιδίως αν δεν παρεβρεθούν οι δυο πρώην πρωθυπουργοί.