Παιχνίδια Εξουσίας

Πόση είναι η δύναμη Κασσελάκη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα

Πόση είναι η δύναμη Κασσελάκη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα Φωτογραφία: Eurokinissi
Συγκροτείται ξεχωριστή ΚΟ αν διασπαστεί και τυπικά ο ΣΥΡΙΖΑ;

Το Dnews (ΕΔΩ) σας πληροφόρησε ότι η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ έχει πλέον οριστικά επέλθει.

Ένα από τα ερωτήματα της επόμενης ημέρας είναι αν επέλθει και τυπικά η διάσπαση αν μπορεί ο Στέφανος Κασσελάκης να δημιουργήσει ξεχωριστή Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Όπως έγραψε το Dnews:

Ο δε Στέφανος Κασσελάκης θα βρεθεί ενώπιον διλήμματος, αν θα συγκροτήσει νέο κόμμα ή όχι, με το πρώτο να είναι το πιθανότερο.

Το ερώτημα είναι ποιοι βουλευτές θα τον ακολουθήσουν σε τυχόν νέο εγχείρημα. Μέχρι σήμερα Νο2 του «στρατοπέδου Κασσελάκη» είναι η Θεοδώρα Τζάκρη, φανατικά στο πλευρό του έχουν σταθεί (και στέκονται) ο Πέτρος Παππάς και η Νίνα Κασιμάτη, σκληρή τετράδα αποτελούν οι Γιάννης Σαρακιώτης, Αλέξανδρος Αυλωνίτης, Γιώτα Πούλου και Γιώργος Γαβρήλος, ενώ μαζί του συμπαρατάσσεται και η Κυριακή Μάλαμα.

Αν φύγουν πάνω από τέσσερις βουλευτές ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που θα εκλεγεί το βράδυ της Κυριακής θα λάβει σε λίγο χρονικό διάστημα τη θέση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή χωρίς να έχουν προηγηθεί εκλογές, γεγονός για το οποίο κανείς δεν μπορεί να αναλάβει την ευθύνη χωρίς βαρύ πολιτικό κόστος.

Υπάρχουν όμως και ο Ευάγγελος Αποστολάκης, εκ των πλέον «κολλητών» έως τώρα του Στέφανου Κασσελάκη, η Έλενα Ακρίτα που τον στηρίζει αναφανδόν, η Ραλλία Χρηστίδου επίσης, αλλά και η Ράνια Θρασκιά.

Αν αποχωρήσουν όλοι αυτοί σαφώς και συγκροτείται νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα. Έστω και αν υπάρχει η σφοδρή επίθεση που έχουν εξαπολύσει οι "Κασσελίστας" -με επικεφαλής τον έκπτωτο πρόεδρο- στους βουλευτές της Νέας Αριστεράς, γιατί δεν παρέδωσαν τις έδρες.

Θα αποχωρήσουν όμως;

ΥΓ: Σε κάθε περίπτωση, ακόμα και αν δεν αποχωρήσουν όλοι, αρκούν να αποχωρήσουν πέντε χωρίς να παραδώσουν τις έδρες και έτσι να γίνει το ΠΑΣΟΚ αξιωματική αντιπολίτευση σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να έχουν προηγηθεί εκλογές. Μιλάμε δηλαδή για μια... «αποστασία αντιπολίτευσης», ποιος θα αναλάβει την ευθύνη για κάτι τέτοιο;

NETWORK