Επιχειρήσεις

Επενδύσεις 1,2 δισ. από την Attica Group και το ξαναζεσταμένο φαγητό του Τάκη

Επενδύσεις 1,2 δισ. από την Attica Group και το ξαναζεσταμένο φαγητό του Τάκη

Στο 1,2 δισ. ευρώ το ναυπηγικό της πρόγραμμα της Attica Group που προβλέπει τη ναυπήγηση δύο πλοίων 240 μέτρων με δυνατότητα επέκτασης της συμφωνίας για τέσσερα, την απόκτηση δύο ταχυπλόων για τον Αργοσαρωνικό και δύο επιβατηγών πλοίων μεσαίου μεγέθους για τις γραμμές του Κεντρικού και του Βόρειου Αιγαίου.

Το σύνολο των παραπάνω παραγγελιών αναμένεται να γίνει σε τέτοιο χρόνο ούτως ώστε τα πλοία αυτά να είναι δροµολογηµένα έως το 2029.

Μάλιστα, η εταιρεία σκοπεύει να επενδύσει στην απόκτηση αφενός δύο ακόμη ταχύπλοων πλοίων νέας γενιάς αντίστοιχα με τα «Highspeed 4» και «Hellenic Highspeed» και αφετέρου σε δύο μεσαίου τύπου πλοία τα οποία θα μπουν στις Κυκλάδες, στα Δωδεκάνησα και στο Βόρειο Αιγαίο, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες της.

Ο Τάκης σερβίρει ξαναζεσταμένο φαγητό

Μπλόκο σε στελέχη επιχειρήσεων που έχουν καταδικαστεί για αξιόποινες πράξεις είτε στην Ελλάδα είτε σε κάποια άλλη χώρα της ΕΕ απ’ το να κατέχουν διευθυντικές θέσεις και να διαχειρίζονται εταιρικές υποθέσεις θέτει το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης.

Με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο που ήταν στο συρτάρι από τον περασμένο Σεπτέμβριο επιχειρείται η ενσωμάτωση του άρθρου 1 της Οδηγίας (ΕΕ) 2019/1151 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 20ης Ιουνίου 2019, όσον αφορά στη χρήση ψηφιακών εργαλείων και διαδικασιών στον τομέα του εμπορικού δικαίου (L 186), και ειδικότερα ως προς τον αποκλεισμό φυσικών προσώπων από τη διαχείριση εταιρικών υποθέσεων (αποκλεισμένοι διευθυντές).

Οι ρυθμίσεις αφορούν σε όλες τις κεφαλαιουχικές εταιρείες και στα υποκαταστήματά τους, σε Α.Ε., Ε.Π.Ε., Ι.Κ.Ε., ευρωπαϊκές εταιρείες (S.E.) και ετερόρρυθμες κατά μετοχές εταιρείες (ΕΕκ Μ).

Βέβαια ακόμη περιμένει η αγορά, από τον Αδωνι, κιόλας την υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που θα καθορίζει τα κριτήρια επιβολής προστίμων έως 1 εκατ. ευρώ για μη συμμόρφωση με το ΓΕΜΗ.

Μέχρι τότε οι εταιρείες θα συνεχίσουν να κάνουν πάρτυ.