Πολιτική

Εξαδάκτυλος: Να αποσυρθεί η διάταξη Γεωργιάδη - Επικίνδυνο και απαράδεκτο άρθρο

Εξαδάκτυλος: Να αποσυρθεί η διάταξη Γεωργιάδη - Επικίνδυνο και απαράδεκτο άρθρο Φωτογραφία: Dimitris Kapantais/ SOOC
Ως απαράδεκτο και επικίνδυνο χαρακτήρισε το άρθρο που προβλέπει πως θα κόβεται η σύμβαση με τον ΕΟΠΠΥ και θα μένουν εκτός συνταγογράφησης οι ιδιώτες γιατροί που αρνούνται να καλύψουν εφημερίες σε δημόσια νοσοκομεία, ο πρόεδρος του ΠΙΣ Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Όπως τόνισε μιλώντας στην στην επιτροπή της Βουλής που επεξεργάζεται το νομοσχέδιο για την ψυχιατρική υγεία και στο οποίο εμπεριέχεται η επίμαχη διάταξη, «το άρθρο πρέπει να αποσυρθεί γιατί θα καταστήσει τις νησιώτικές και άγονες περιοχές ακόμα λιγότερο ελκυστικές και για την ιδιωτική εγκατάσταση».

«Eκεί που δεν έχουμε σήμερα κίνητρα θα δημιουργηθούν και αντικίνητρα για τον ιδιωτικό τομέα», σημείωσε, ενώ προειδοποίησε ακόμα, πως «θα γίνουν ακόμη λιγότερες ελκυστικές οι συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ ».

«Το απόλυτο μπλακ άουτ θα συμβεί εάν εφαρμοστεί αυτή η διάταξη», εκτίμησε, απευθύνοντας ύστατη έκκληση να αποσυρθεί το άρθρο, ενώ όπως τόνισε «δεν υπάρχει καμία διάθεση να βρει άλλη λύση κυβέρνηση», συμπληρώνοντας πως αντ’ αυτού, οι γιατροί «εισπράττουν συνεχώς απειλές και ειρωνείες».