Ο Πληροφοριοδότης

Απροθυμία και πιέσεις σε βουλευτές, το παρασκήνιο πίσω από την επίθεση Κασσελάκη για την Attica

Απροθυμία και πιέσεις σε βουλευτές, το παρασκήνιο πίσω από την επίθεση Κασσελάκη για την Attica
Μπορεί τα τελευταία δύο εικοσιτετράωρα ο έβδομος όροφος της Κουμουνδούρου να κινείται σε πολεμικούς ρυθμούς, μετά την σφοδρή - και κλιμακούμενη - επίθεση του Στέφανου Κασσελάκη για τη συγχώνευση της Attica Bank με την Παγκρήτια, ωστόσο η αμηχανία πολλών στον ΣΥΡΙΖΑ δύσκολα κρύβεται.

Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα είναι η περίπτωση του αρμόδιου τομεάρχη, ο οποίος θα περίμενε κανείς μετά το σάλπισμα του Προέδρου να πρωτοστατεί στην επίθεση. Αν κρίνουμε από τις τελευταίες παρεμβάσεις του ωστόσο κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει, καθώς αυτές χαρακτηρίζονται από μισή ή μία φράση και σε εξαιρετικά ήπιους έως και ανεμικούς τόνους για το θέμα, δημιουργώντας εύλογη αντίστιξη με την «πολεμική» Κασσελάκη.

Πέραν τούτου ωστόσο, πληροφορούμαστε πως στο επίκεντρο πιέσεων για δημόσιες τοποθετήσεις για το θέμα της Attica Bank βρίσκονται και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εδώ και δύο ημέρες, τόσο από την Κουμουνδούρου όσο και από τους καθ' ύλην αρμόδιους θεσμικούς της Βουλής. Μέχρι στιγμής, με εξαίρεση κανα δυο αναρτήσεις, μεταξύ αυτών και μίας του Παύλου Πολάκη, δεν έχουμε εντοπίσει κάποια παρέμβαση βουλευτή στην κατεύθυνση του tempo που χάραξε ο αρχηγός, με ό,τι ερμηνεία μπορεί να δώσει ο καθένας σε αυτό.

Σε επικοινωνίες που έχουν πάντως οι βουλευτές, είτε συμφωνεί κανείς είτε εκφράζει επιφυλάξεις για το μέτωπο που επέλεξε να ανοίξει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελεί κοινή διαπίστωση πως εκ του αποτελέσματος τα «σκάγια» παίρνουν και την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντας αφορμή σε ποικίλους «πρόθυμους» να επαναφέρουν στην δημόσια συζήτηση τα χιλιοπαιγμένα έργα της ΝΔ για την πολύπαθη Attica Bank. Όχι ότι η σημερινή ηγεσία έχει δείξει πως την ενοχλούν τέτοιου είδους εσωκομματικά «μαχαιρώματα», αλλά αξίζει να επισημανθεί.

Η μέχρι στιγμής πάντως στάση της ηγεσίας στο εν λόγω θέμα δείχνει πως θα ακολουθήσει στρατηγική κλιμάκωσης είτε συλλογικά, είτε κατά μόνας, no matter what που λένε και στο χωριό μου.

Ν.Α.

NETWORK