Ο Πληροφοριοδότης

Τι θα κάνει ο Τζίτζι με τη Συμφωνία των Πρεσπών;

Τι θα κάνει ο Τζίτζι με τη Συμφωνία των Πρεσπών; Φωτογραφία: Eurokinissi
Και τι θα πει στην ακρόασή του για τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας;

Ασφαλώς και θα πρόκειται για μια πολύ δύσκολη στιγμή για τον Απόστολο Τζιτζικώστα η ακρόασή του για τη θέση του Επιτρόπου που θα του δώσει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Είναι γνωστό, για παράδειγμα, πως ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας είναι φανατικός μαχητής της Συμφωνίας των Πρεσπών. Εκ των οργανωτών των "συλλαλητηρίων για τη Μακεδονία", ενώ ως περιφερειάρχης έχει αρνηθεί να αλλάξει το όνομα των πινακίδων όπως προβλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών, αφήνοντας άθικτες τις πινακίδες που γράφουν (όχι Βόρεια Μακεδονία αλλά) Σκόπια!

Από την άλλη, οι Ευρωπαίοι έχουν μια μεγάλη ευαισθησία με την Συμφωνία των Πρεσπών. Να θυμίσουμε ότι ο Αντώνης Σαμαράς δεν έγινε Επίτροπος πριν από μια πενταετία λόγω και της θέσης του για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Αν ερωτηθεί -που θα ερωτηθεί- τι θα πράξει ο Απόστολος Τζιτζικώστας; Θα "καταπιεί" τη Συμφωνία των Πρεσπών ή θα εκφράσει την αντίθεσή του "ρισκάροντας" την έγκριση της υποψηφιότητάς του;

Διλήμματα- και μάλιστα ηθικά!

ΥΓ: Σαφώς θα ερωτηθεί και για τον πόλεμο Ουκρανίας-Ρωσίας, καθώς οι απόψεις του διαφέρουν από τις ακραίες ευρωπαϊκές θέσεις...

Β.Σκ.