Πολιτική

Η πρώτη μέρα του Κασσελάκη ως «έκπτωτος» πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Η πρώτη μέρα του Κασσελάκη ως «έκπτωτος» πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Την πρώτη του μέρα ως «έκπτωτος» πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ περνάει ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος δεν απαντάει στα τηλέφωνα, ακύρωσε τηλεοπτική εμφάνιση, ενώ κανείς δεν ξέρει ποια θα είναι η επόμενη μέρα του.

Την πρώτη του μέρα ως «έκπτωτος» πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ περνάει ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος δεν απαντάει στα τηλέφωνα, ακύρωσε τηλεοπτική εμφάνιση, ενώ κανείς δεν ξέρει ποια θα είναι η επόμενη μέρα του. 

Ο ίδιος ήταν εμφανώς εκνευρισμένος τόσο κατά το διήμερο της Κεντρικής Επιτροπής, όσο και μετά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας όπου έχασε και άνοιξε ο δρόμος για νέες εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ.

Πλέον ο Στέφανος Κασσελάκης είναι απομονωμένος και καλείται να αποφασίσει αν θα θέσει ξανά υποψηφιότητα ή θα στήσει δικό του κόμμα. Άλλωστε το μόνο που ξεκαθάρισε είναι ότι δεν θα φύγει εντελώς...

Η επόμενη ημέρα βρίσκει τον Στέφανο Κασσελάκη χωρίς γραφείο και πλέον καλείται να αδειάσει το γραφείο από την Κουμουνδούρου

Μάλιστα, αν και ήταν προγραμματισμένο το πρωί της Δευτέρας να δώσει την πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις του Σαββατοκύριακου στην Κουμουνδούρου, ωστόσο ο ίδιος ανέβαλε την εμφάνισή του.

Ενώ το trailer έπαιζε κανονικά στον αέρα του Mega, ο κ. Κασσελάκης τελικά αποφάσισε να ακυρώσει την προγραμματισμένη του συνέντευξη.

«Έχουμε πολλά να σας πούμε παρασκηνιακά. Θα ερχόταν εδώ σήμερα ο Στέφανος Κασσελάκης. Ήταν δική του απόφαση να έρθει στην εκπομπή και δική του απόφαση να αναβληθεί. Εγώ του έστειλα μήνυμα, μιλήσαμε», τόνισε η Ανθή Βούλγαρη το πρωί της Δευτέρας.

«Σήμερα είχαμε κλείσει να του κάνουμε συνέντευξη. Είχαμε συμφωνήσει την επόμενη της Κεντρικής Επιτροπής να έρθει να τα πούμε όλα. Δυστυχώς ήθελε να το αναβάλει και αναβλήθηκε αυτή η συνέντευξη», συμπλήρωσε ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος.

Η προσοχή τώρα είναι στραμμένη στις ανακοινώσεις για το μέλλον του.

Ποιοι ετοιμάζονται για την επόμενη μέρα

Πλέον τα βλέμματα όλων στρέφονται στα στελέχη που θα δηλώσουν «παρών» για την επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και πως θα διαχειριστούν οι βουλευτές και τα όργανα του κόμματος τις καταιγιστικές εξελίξεις στην Κουμουνδούρου.

Η Κεντρική Επιτροπή αναμένεται να συνεδριάσει το επόμενο 15νθημερο και να αποφασίσει τις ημερομηνίες του έκτακτου συνεδρίου.

Σε αυτό θα οριστικοποιηθούν οι υποψηφιότητες, θα προσδιοριστεί ο χρόνος διεξαγωγής των εκλογών, αλλά θα υπάρξει και συζήτηση επί του προγραμματικού, πολιτικού πλαισίου.

Όπως είχε διαφανεί πριν και από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, ο Παύλος Πολάκης θα είναι ένα από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που θα διεκδικήσουν την ηγεσία του κόμματος.

Ο δεύτερος ο οποίος δήλωσε «παρών» στη διαδικασία για την εκλογή προέδρου, ήταν το μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος Περιφερειάρχης για την Στερεά Ελλάδα Απόστολος Γκλέτσος.