Παιδεία

Σχολεία: Ο Πιερρακάκης βγάζει κόκκινη κάρτα και για τα κινητά στο διάλειμμα

Σχολεία: Ο Πιερρακάκης βγάζει κόκκινη κάρτα και για τα κινητά στο διάλειμμα Φωτογραφία: Pixabay
Απαγορεύoνται τα κινητά στα σχολεία και στα διαλείμματα με το νέο κανονισμό ξεκαθάρισε ο Υπουργός Παιδείας.

Για τις αλλαγές στα σχολεία που θα τεθούν σε εφαρμογή από τη νέα σχολική χρονιά μίλησε ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ επεξηγώντας μεταξύ άλλων και την απαγόρευση κατοχής και χρήσης κινητού τηλεφώνου.

Όπως ξεκαθάρισε ο υπουργός το μέτρο της απαγόρευσης χρήσης κινητών από τους μαθητές δεν αφορά μόνο την ώρα του μαθήματος αλλά και αυτή του διαλείμματος με τους παραβάτες να τιμωρούνται αυτόματα με την ποινή της μονοήμερης αποβολής. Και εξήγησε ότι η επιβολή ποινής προβλέπεται και όταν ο μαθητής βρεθεί να το έχει ακόμη και στην τσέπη του ενόσω βρίσκεται εντός του σχολικού χώρου. 

Πιάστηκες με κινητό στην τσέπη; Αποβολή για μια μέρα 

Ειδικότερα τόνισε ότι «απαγορεύεται η εμφάνιση και χρήση κινητού. Μπορεί να είναι στην τσέπη σου. Αυτό αφορά ακόμα και στο διάλλειμμα και η ποινή είναι μια ημέρα αποβολή».

Υπενθύμισε, δε, ότι «στην πιο ακραία περίπτωση που κάποιο παιδί έχει βιντεοσκοποπηθεί σε πολύ προσωπική στιγμή, αυτός που το κατέγραψε θα αλλάζει σχολικό περιβάλλον».

Σύμφωνα με τον κ. Πιερακκάκη «είναι εργαλεία που μας ζητούσαν οι εκπαιδευτικοί επίμονα από την περασμένη σχολική χρονιά» με τον ίδιο να διαβεβαιώνει ότι το υπουργείο Παιδείας θα είναι δίπλα τους για την εφαρμογή των μέτρων αυτών.

«Γνωρίζουμε ότι τα εργαλεία θα χρειαστούν χρόνο αλλά είναι ζήτημα δημόσιας υγείας. Δεν είναι ζήτημα τεχνοφοβίας αλλά πρέπει να αλλάξει το πώς θα χρησιμοποιείται το κινητο» πρόσθεσε ο υπουργός Παιδείας.