Ο Πληροφοριοδότης

Success story για τις πυρκαγιές που έφτασαν μέχρι το Χαλάνδρι;

Success story για τις πυρκαγιές που έφτασαν μέχρι το Χαλάνδρι; Φωτογραφία: eurokinissi
Γιατί το Μαξίμου επιλέγει να γίνει αρχές Σεπτεμβρίου η συζήτηση στη Βουλή.

Σε... succsess story (επιτυχημένη πορεία, θρίαμβο) επιχειρεί να μετατρέψει ο πρωθυπουργός τη μεγάλη καταστροφή με την πυρκαγιά στη ΒΑ Αττική που εισήλθε στον αστικό ιστό της πρωτεύουσας ξεκινώντας από τον Βαρνάβα και φτάνοντας ως το Χαλάνδρι και τα Βριλήσσια, καταστρέφοντας κοντά στα 100.000 στρέμματα δάσους!

Στη συζήτηση στη Βουλή, που όπως όλα δείχνουν θα πραγματοποιηθεί αρχές Σεπτεμβρίου, πριν ο πρωθυπουργός μεταβεί στη συμπρωτεύουσα ώστε να έχει «καθαρό πεδίο» στη ΔΕΘ, τα «επιχειρήματα» μπορεί να προβλεφθούν: Ξέσπασαν χιλιάδες πυρκαγιές και τις προλάβαμε, σε σχέση με το 2019 τα κονδύλια είναι περισσότερα, καθαρίστηκαν τα οικόπεδα, δεν κάηκαν πολλά σπίτια κοκ! Ήδη τα "επιχειρήματα" αυτά προβάλλονται δειλά- δειλά στα φιλοκυβερνητικά μέσα, που κάποια εξ αυτών εμφανίζονται ως «βασιλικότερα του βασιλέως»!

Η παραποίηση όμως της πραγματικότητας, όπως και η μη παραδοχή λαθών στο σχεδιασμό και η μη απόδοση ευθυνών για τις καταστροφές, δεν συμβάλλει για «να γίνουμε καλύτεροι», όπως επιμένει ο Μητσοτάκης. Το αντίθετο μπορεί να συμβεί, οι καταστροφές να γίνονται συχνότερες!

Τ.Τε.