Ο Πληροφοριοδότης

Άρχισαν τα «όργανα»: Σε άνοδο η ακροδεξιά και στην Ελλάδα

Άρχισαν τα «όργανα»: Σε άνοδο η ακροδεξιά και στην Ελλάδα Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ
Άνοδος 5,4% για τα ακροδεξιά κόμματα στη δημοσκόπηση της Metron Analysis.

Η άνοδος των ακροδεξιών κομμάτων είναι ένα από τα στοιχεία που αναδεικνύει νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis.

Τα κόμματα δεξιότερα της Νέας Δημοκρατίας σημείωσαν αθροιστικά άνοδο 5,4% στην εκτίμηση ψήφου της δημοσκόπησης που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega.

Στην εκτίμηση ψήφου, η Ελληνική Λύση είναι στην τρίτη θέση με 10,9%, πίσω από τη Νέα Δημοκρατία (29,8%) και το ΠΑΣΟΚ (15,7%), καταγράφοντας άνοδο 1,7% σε σύγκριση με τον Ιούνιο.

Η Φωνή Λογικής συγκεντρώνει το 5,4%, σημειώνοντας άνοδο 2,3 ποσοστιαίων μονάδων. Όσο για τη Νίκη, ενισχύεται κατά 1,4%, φτάνοντας στο 4,4%.

ektimisi1_98bc1.png

Σε ό,τι αφορά στην πρόθεση ψήφου, τα τρία κόμματα καταγράφουν αθροιστικά άνοδο 3,1%: η Ελληνική Λύση 0,7% (συγκεντρώνει το 8,1%), η Φωνή Λογικής 1,5% (είναι στο 4%) και η Νίκη 0,9% (είναι στο 3,3%).

prothesi-psifou_b12a8.png

Σχολιάζοντας την άνοδο των ακροδεξιών κομμάτων, ο πρόεδρος της Metron Analysis, Στράτος Φαναράς επεσήμανε πως «ένα πρόβλημα που αρχίζει πάλι να ανεβαίνει είναι το μεταναστευτικό». Αυτό, σημείωσε, θα ασκήσει επιπλέον πίεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη από τα Δεξιά.

Παράλληλα εκτίμησε ότι σε συνάρτηση με τα όσα συμβαίνουν στη Γερμανία, με την απόφαση για αυστηρούς ελέγχους στα χερσαία σύνορα, το ζήτημα αυτό «σαφώς θα το βρούμε μπροστά μας με εντονότερο τρόπο».

NETWORK