Ο Πληροφοριοδότης

Τι κοινό έχουν ο Κυρ. Βελόπουλος και ο Θ. Πλεύρης

Τι κοινό έχουν ο Κυρ. Βελόπουλος και ο Θ. Πλεύρης
Θεωρούν υπεύθυνη για τη βία στους νέους την... τραπ μουσική!

Στην πολυκατοικία της Δεξιάς υπάρχουν ένοικοι διαφορετικών διαμερισμάτων που μοιράζονται την ίδια θέα. Ετσι, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Θάνος Πλεύρης έχουν συναφείς προβληματισμούς για το ρόλο της τραπ μουσικής στην έξαρση της βίας των ανηλίκων.

Ο προερχόμενος από τον ΛΑΟΣ βουλευτής Α Αθήνας της ΝΔ Θάνος Πλεύρης είπε (στο Mega) ότι «υπάρχει ένα είδος μουσικής που σε μεγάλο βαθμό προωθεί τον σεξισμό και το έγκλημα (...) άμα ακούσει κάποιους στίχους trap σε συγκεκριμένα κομμάτια που είναι ένα πρότυπο των παιδιών που γίνεται και ένα πρότυπο βίας και αυτό πρέπει να το πούμε ακομπολεξάριστα. Δηλαδή από τη μια λέμε πώς να προστατεύσουμε τα παιδιά και από την άλλη έχουν αυτά τα ακούσματα που τους οδηγούν σε πράξεις βίας».

Ο Κυριάκος Βελόπουλος, από το βήμα της Βουλής, προχώρησε μερικά βήματα παραπέρα προς την ίδια κατεύθυνση ζητώντας την παρέμβαση της Δικαιοσύνης:

«Απαιτούμε άμεση παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, ώστε να συλληφθούν όλοι αυτοί που διαδίδουν τη βία και το έγκλημα στις ψυχές των παιδιών, υπό το πρόσχημα της τραπ. Γιατί υπάρχει και η άλλη τραπ, που δεν υποκινεί βία. Να εφαρμοστεί άμεσα το άρθρο 184: «για διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων».

Συμπέρασμα: Η αγωνία για την πρόληψη της εφηβικής παραβατικότητας τους φέρνει πιο κοντά ή, αλλιώς, τους ενώνουν περισσότερα απ όσα τους χωρίζουν.

Α.Σ.