Πολιτική

ΝΔ: Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό για την ονομασία της ΠΓΔΜ

ΝΔ: Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό για την ονομασία της ΠΓΔΜ ΝΔ: Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό για την ονομασία της ΠΓΔΜ
Την επίσημη θέση της κυβέρνησης, αναφορικά με το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, ζητά να πληροφορηθεί ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γιάννης Κεφαλογιάννης, με επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό που κατέθεσε το βράδυ της Δευτέρας στη Βουλή.

Με αφορμή τις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γεράσιμου Μπαλαούρα, ο κ. Κεφαλογιάννης επισημαίνει ότι «τέτοιου είδους απόψεις, που αποτελούν πλειοψηφικό ρεύμα μεταξύ των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, ρίχνουν νερό στο μύλο της αδιαλλαξίας των Σκοπίων, ενισχύουν τα ανιστόρητα ιδεολογήματα περι σκοπιανού «μακεδονισμού» και υπονομεύουν την εθνική γραμμή που διαμορφώθηκε στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών τον Απρίλιο του 1993».

Να υπενθυμίσουμε, ότι το απόγευμα της Δευτέρας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μέσω ανακοίνωσης, έκανε λόγο για απομόνωση και «κόψιμο» των φράσεών του, τονίζοντας  πως πάγια θέση τόσο του ίδιου όσο και του ΣΥΡΙΖΑ είναι η σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό».


www.dikaiologitika.gr