Πολιτική

Κυβέρνηση: Φυλλάδιο για τους πρόσφυγες για να πειστούν να φύγουν από τον Πειραιά

Κυβέρνηση: Φυλλάδιο για τους πρόσφυγες για να πειστούν να φύγουν από τον Πειραιά
Ενημερωτικό φυλλάδιο για να μεταπειστούν πρόσφυγες και μετανάστες να εγκαταλείψουν τον Πειραιά και την Ειδομένη και να μεταφερθούν σε κέντρα φιλοξενίας αναμένεται να διανεμηθεί τη Δευτέρα συμφωνα με το news247.gr

Οι προσπάθειες των αρμοδιών να πείσουν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που επιμένουν να παραμένουν στο λιμάνι του Πειραιά, έχουν αποδειχτεί λίγο ως πολύ άκαρπες. Τις τελευταίες ημέρες και με τις ενέργειες οργανώσεων που προτρέπουν τους ανθρώπους που παραμένουν εκεί να μην επιβιβαστούν στα λεωφορεία, αυτά επιστρέφουν στα κέντρα φιλοξενίας άδεια. Έτσι, το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και το Λιμενικό ετοίμασαν ένα ενημερωτικό φυλλάδιο, το ποίο και αναμένεται να διανείμουν στους πρόσφυγες από την ερχόμενη Δευτέρα.

Το φυλλάδιο είναι γραμμένο σε 4 γλώσσες (αραβικά, φαρσί, ελληνικά και αγγλικά), θα είναι έτοιμο από το τυπογραφείο το πρωί της Δευτέρας 11 Απριλίου, οπότε και θα ξεκινήσει να μοιράζεται στους πρόσφυγες και μετανάστες, που βρίσκονται στο λιμάνι.

Δείτε το έντυπο όπως θα διανεμηθεί εδω

Στα δέκα σημεία του, περιγράφει τη διαδικασία παροχής ασύλου και μετεγκατάστασης, η οποία όπως σημειώνεται στο φυλλάδιο δεν μπορεί να ξεκινήσει από τον Πειραιά ή την Ειδομένη, αλλά μόνο μέσα από τα κέντρα προσωρινής φιλοξενίας. "Όσο μένετε εδώ, δεν θα μπορέσετε να γραφτείτε στους επίσημους καταλόγους ασύλου και μετεγκατάστασης στην Ευρώπη" σημειώνει χαρακτηριστικά, ενώ επιπλέον τονίζει πως τα σύνορα είναι δυστυχώς κλειστά και έτσι θα παραμείνουν.

Η μόνη δυνατότητα να φτάσετε οι περισσότεροι από εσάς σε λίγους μήνες σε κάποια χώρα της Ευρώπης, είναι η ενεργοποίηση της επίσημης - νόμιμης διαδικασίας, όπως προβλέπουν οι ευρωπαϊκές συμφωνίες που ψηφίστηκαν πρόσφατα" σημειώνει το κείμενο.