Πολιτική

FT: Ο Τσίπρας «έσπασε» την κοινή γραμμή του ΝΑΤΟ για τη Ρωσία

FT: Ο Τσίπρας «έσπασε» την κοινή γραμμή του ΝΑΤΟ για τη Ρωσία FT: Ο Τσίπρας «έσπασε» την κοινή γραμμή του ΝΑΤΟ για τη Ρωσία
Την κοινή στάση των χωρών- μελών του ΝΑΤΟ έναντι της Μόσχας «έσπασε» – σύμφωνα με τους Financial Times- ο Αλέξης Τσίπρας , στο δείπνο της Παρασκευής στο προεδρικό μέγαρο της Βαρσοβίας

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Έλληνας πρωθυπουργός παίρνοντας το λόγο, διαχώρισε τη θέση του από αυτή των άλλων ηγετών στο δείπνο, λέγοντας ότι ήρθε η ώρα να σταματήσει η αντιπαράθεση με τη Ρωσία, προκαλώντας την άμεση παρέμβαση Ομπάμα.

Όπως γράφουν οι FT σημειώνουν: «Οι ηγέτες του ΝΑΤΟ ο ένας μετά τον άλλον επανέλαβαν τις προσεκτικά εκφρασμένες δεσμεύσεις για ενότητα –μέχρι που μίλησε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Ο κ. Τσίπρας, σε αντίθεση με τους άλλους, είπε ότι ήρθε η ώρα να σταματήσει η αντιπαράθεση με τη Ρωσία. Υπό τους ίδιους αστραφτερούς πολυελαίους που φώτισαν την υπογραφή του Συμφώνου της Βαρσοβίας πριν από 61 χρόνια, έσπασε την επίσημη γραμμή και υποστήριξε πως πρέπει να υπάρξει συνεργασία με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. Τη θέση του έκοψε γρήγορα ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα».

Ο Μπαράκ Ομπάμα απέρριψε τη θέση του Αλέξη Τσίπρα και όπως αναφέρουν πληροφορίες, η διαφωνία μεταξύ των δύο αποτυπώθηκε και στη συνάντηση που είχαν το Σάββατο.