Πολιτική

Νέος υπουργός Ανάπτυξης ο Παπαδημητρίου - «Βραχυκύκλωσε» ο ανασχηματισμός απο τον Φίλη

Νέος υπουργός Ανάπτυξης ο Παπαδημητρίου - «Βραχυκύκλωσε» ο ανασχηματισμός απο τον Φίλη
upd: Ανασχηματισμός: Η νέα κυβέρνηση - Εκτός ο Φίλης υπουργός Εργασίας η Αχτσιόγλου Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος -Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο Νίκος Φίλης φεύγει από το υπουργείο Παιδείας και ίσως ο ανασχηματισμός να τον θέσει εκτός και σε λίγες ημέρες να είναι πρώην υπουργός αφού το σχήμα που θα βγάλει ο ανασχηματισμός δεν θα τον συμπεριλαμβάνει. Νέος υπουργός Ανάπτυξης αναμένεται να είναι ο κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου

Ο ανασχηματισμός αναμένεται να ανακοινωθεί από στιγμή σε στιγμή, με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος βρίσκεται από το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου, να έχει προχωρήσει στις σχετικές επικοινωνίες, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι επίσημες ανακοινώσεις για τη νέα σύνθεση του κυβερνητικού σχήματος θα πραγματοποιηθούν από τη νυν κυβερνητική εκπρόσωπο, Όλγα Γεροβασίλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νίκος Φίλης δεν αποδέχεται τη μετακίνησή του από το υπουργείο Παιδείας την οποία ζητά ο πρωθυπουργός και, κατά πηγές προερχόμενες από τους ΑΝΕΛ, αξιώνει και ο κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος.

Η πρόταση που φέρεται να έγινε στον Νίκο Φίλη είναι να αναλάβει το υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να κλείσει δια της «πολιτικής αναβάθμισής» του το μέτωπο με την Εκκλησία - ωστόσο, ο υπουργός Παιδείας θεωρεί ότι κάτι τέτοιο θα συνιστούσε παραδοχή ήττας και για την κυβέρνηση και για τον ίδιο.

O Δημήτρης Παπαδημητρίου είναι πρόεδρος του Ινστιτούτου Οικονομικών Levy στο Κολέγιο Bard, στη Νέα Υόρκη και φαίνεται πως αναλαμβάνει νέος υπουργός Ανάπτυξης