Πολιτική

Μπαράζ συναντήσεων Τσίπρα με Ολάντ, Μέρκελ, Αναστασιάδη και Σουλτς

Μπαράζ συναντήσεων Τσίπρα με Ολάντ, Μέρκελ, Αναστασιάδη και Σουλτς
Μετά την Θεσσαλονίκη, ο πρωθυπουργός αναλαμβάνει εκ νέου τον πρώτο ρόλο στις επαφές με τους εταίρους, μεταβαίνοντας αρχικά στις Βρυξέλλες και στη συνέχεια στο Βερολίνο, για συναντήσεις με Μέρκελ, Ολάντ, Σουλτς, αλλά και τον πρόεδρο της Κύπρου Ν.Αναστασιάδη. Στη συνέχεια θα παραστεί στο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς

 Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα έχει εκτενείς επαφές και συζητήσεις τόσο για την πορεία της διαπραγμάτευσης και του ελληνικού προγράμματος, όσο και για την εξέλιξη του προσφυγικού και των νέων δεδομένων που έχουν προκύψει, ειδικά υπό το φως της κλιμάκωσης της ρητορικής της Άγκυρας.

Την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου, θα μεταβεί στις Βρυξέλλες όπου θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Κύπρου Ν.Αναστασιάδη. Στο ίδιο τραπέζι θα βρίσκονται και οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών, Ν.Κοτζιάς και Ι.Κασουλίδης.

Την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου, κατά τη Σύνοδο Κορυφής θα ακολουθήσουν επαφές με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς το πρωί και τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ το απόγευμα.
 
Ακολούθως, ο κ.Τσίπρας θα μεταβεί στο Βερολίνο και το μεσημέρι της Παρασκευής 16 Δεκεμβρίου θα τον υποδεχθεί στην Καγκελαρία η Άγγελα Μέρξελ, με την οποία θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας, ενώ στη συνέχεια θα συναντήσει και τον αντικαγκελάριο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Το απόγευμα της Παρασκευής ο Έλληνας πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τις ηγεσίες της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke) και των Πρασίνων, καθώς θα είναι σε εξέλιξη το Συνέδριο του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

Εκεί, θα απευθύνει χαιρετισμό το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, πριν την επιστροφή του στην Αθήνα.