Πολιτική

Ολάντ: Δεν μπορούμε να ζητήσουμε από την Ελλάδα επιπλέον προσπάθειες

Ολάντ: Δεν μπορούμε να ζητήσουμε από την Ελλάδα επιπλέον προσπάθειες
Νέα στήριξη από τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολαντ, μετά τη Σύνοδο Κορυφής ο Φρανσουά Ολάντ, καθώς ζήτησε την αναγκαιότητα εξεύρεσης λύσης που θα επιτρέπει και την ολοκλήρωση της αξιολόγησης αλλά και την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Παράλληλα τόνισε ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να ζητά από την Ελλάδα «επιπλέον προσπάθειες που ξεφεύγουν από το πλαίσιο των συμφωνιών».

«Δεν μπορούμε να ζητήσουμε από την Ελλάδα επιπλέον προσπάθειες που ξεφεύγουν από το πλαίσιο των προηγούμενων συμφωνιών. Υπάρχει ανάγκη να ελαφρυνθεί το χρέος της Ελλάδας σε συνθήκες που πρέπει να εξειδικευτούν», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος.

Ο ίδιος ανέφερε πως συνάντησε τη Γερμανίδα καγκελάριο στο Βερολίνο ενώ είχε επαφές σήμερα και με τον Αλέξη Τσίπρα. «Δεν πρέπει να προσθέτουμε αβεβαιότητα στην αβεβαιότητα», είπε εξηγώντας πως υπάρχουν ήδη πολλά προβλήματα στην Ευρώπη πολιτικά και οικονομικά, που απειλούν την ανάπτυξη η οποία είναι τώρα σχετικά ευνοϊκή.

Καταλήγοντας, ο Φρ. Ολάντ τόνισε την ανάγκη να βρεθεί μια λύση, που θα επιτρέπει την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

NETWORK