Πολιτική

Καμμένος: Οι ένοπλες δυνάμεις είναι πάντα έτοιμες να υπερασπιστούν τα ελληνικά σύνορα

Καμμένος: Οι ένοπλες δυνάμεις είναι πάντα έτοιμες να υπερασπιστούν τα ελληνικά σύνορα
«Οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν επηρεάζονται από την κρίση και ότι είναι πάντα έτοιμες να υπερασπιστούν τα ελληνικά σύνορα» υποστήριξε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, μετά την κλιμάκωση των προκλήσεων της Άγκυρας τις τελευταίες ημέρες.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου, κάλεσε τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και αν τολμά τις απειλές περί ανοίγματος των συνόρων σε χιλιάδες μετανάστες προς τα ελληνικά νησιά, να τις επαναλάβει και στη συνάντηση που θα έχει με την Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ.

Κληθείς να σχολιάσει το απειλητικό σχόλιο του βουλευτή του κόμματος του Ερντογάν, τόνισε: «Έχουμε ακούσει απίστευτα πράγματα. Η Ελλάδα δεν πρόκειται αν ασχοληθεί με φωνές κάποιων βουλευτών της Τουρκίας. Η Τουρκία είναι μια χώρα που θέλει να μπει στην Ε.Ε. Οφείλει να σεβαστεί τους διεθνείς κανόνες. Είναι μια χώρα του ΝΑΤΟ. Οφείλει να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο»

«Οι Ευρωπαίοι και οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ είναι στο Αιγαίο. Βλέπουν ότι αυτός που προκαλεί, που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και παρενοχλεί ακόμη και νατοϊκά πλοία εντός ελληνικών χωρικών υδάτων δεν είναι η Ελλάδα, είναι η Τουρκία. Και αυτό είναι που κερδίσαμε με την παρουσία των συμμαχικών δυνάμεων στην περιοχή του Ανατολικού Αιγαίου» πρόσθεσε.

Ο κ. Καμμένος τόνισε ότι η Ελλάδα θέλει την ειρήνη στο Αιγαίο: «Εμείς δεν επιδιώκουμε ούτε φασαρίες, ούτε τσαμπουκάδες. Δεν πρόκειται όμως να υπάρξει αεροσκάφος που να μην αναχαιτίζεται και πλοίο που θα παραβιάζει τα εθνικά χωρικά μας ύδατα και δεν θα καλείται να εφαρμόζει το διεθνές δίκαιο»

Τέλος έστειλε μήνυμα προς την Άγκυρα λέγοντας ότι τα «ανατολίτικα καουμποϊλίκια» δεν θα περάσουν.

«Δεν θα υπογράψουμε κανένα νέο μέτρο - Δεν αντέχει ο ελληνικός λαός»

Ο κ. Καμμένος είπε ότι η διαπραγμάτευση έπρεπε να είχε κλείσει εδώ και περίπου δύο μήνες. Όπως σημείωσε, «κάποιοι στην Ευρώπη προσπαθούν για εσωτερικούς πολιτικούς λόγους, όπως στη Γερμανία, να τραβήξουν μακριά το κλείσιμο αξιολόγησης».

Παράλληλα, απέδωσε την καθυστέρηση στη διαφωνία ΔΝΤ-Ευρωπαίων, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δίνουν διαφορετικές συνταγές δύο «γιατροί».
«Έχουμε δύο γιατρούς που δίνουν δύο διαφορετικές συνταγές για τον ίδιο ασθενή. Δεν μπορούμε να πάρουμε και τα δύο φάρμακα», είπε και έκανε λόγο για πολιτική σύγκρουση που υπάρχει στην αξιολόγηση.

Ερωτηθείς, εάν θα επαναληφθούν όσα ζήσαμε το 2015, απάντησε: «Όχι, αλλά δεν είναι δυνατόν να μιλήσουμε για νέες περικοπές σε εξαθλιωμένους πολίτες και για νέους φόρους. Τελείωσε δεν αντέχει ο ελληνικός λαός».

«Δεν θα υπογράψουμε τίποτα. Εμείς αυτά που συμφωνήσαμε σαν χώρα, τα κάναμε. Η εναλλακτική είναι να συμφωνήσουμε σε αυτά που συμφωνήσαμε και υπογράψαμε» τόνισε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε: «Πρόθεσή μας είναι να κλείσουμε και να τελειώνουμε και να αποφασίσουν ότι δεν μπορούν να έχουν την Ελλάδα με τον πιστόλι στον κρόταφο. Στο χέρι τους είναι να εφαρμόσουν τα συμφωνηθέντα. Η Ελλάδα ήταν, είναι και θα παραμείνει συνεπής».