Πολιτική

Κ. Μητσοτάκης: «Το 4ο μνημόνιο είναι ήδη εδώ - Δεν θα ψηφίσω τα νέα μέτρα»

Κ. Μητσοτάκης: «Το 4ο μνημόνιο είναι ήδη εδώ - Δεν θα ψηφίσω τα νέα μέτρα»
Του Γιάννη Χρηστάκου «Η κυβέρνηση του κ.Τσίπρα είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για τα πρόσθετα μέτρα, δεν θα υπήρχαν αν είχαμε κάνει εμείς την διαπραγμάτευση», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στον ANT1.

Την ξεκάθαρη θέση ότι η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να ψηφίσει την συμφωνία που θα έρθει στη Βουλή πήρε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1. Όπως είπε, το 4ο μνημόνιο είναι εδώ με ευθύνη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και πρόσθεσε ότι αν είχαν γίνει εκλογές και ήταν η δική του κυβέρνηση, η διαπραγμάτευση με τους δανειστές δεν θα είχε οδηγηθεί σε αυτόν τον δρόμο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα είναι μία «νερόβραστη» κυβέρνηση ενώ ο ίδιος δεσμεύτηκε ότι αν κερδίσει τις εκλογές η κυβέρνησή του έχει σχέδιο εξόδου από την κρίση και θα είναι βαθιά μεταρρυθμιστική. Για τους δημοσίους υπαλλήλους δεσμεύτηκε ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις εκτός από εκείνους που προσλήφθηκαν παράνομα ή έχουν καταλάβει παρανόμως την θέση τους. Ωστόσο υπεραμύνθηκε της πολιτικής που είχε ξεκινήσεις ως υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά για την αξιολόγηση στον δημόσιο τομέα.

Σε ό,τι αφορά τα φορολογικά βάρη εξήγησε ότι στο πρόγραμμά του προβλέπονται ελαφρύνσεις για τα νοικοκυριά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Για τα ψηφοδέλτιά της Νέας Δημοκρατίας  ανακοίνωσε δραστική ανανέωση.