Πολιτική

Κοινή γραμμή στα εθνικά θέματα ψάχνει ο Τσίπρας

Κοινή γραμμή στα εθνικά θέματα ψάχνει ο Τσίπρας
Οι συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς κινήθηκαν αυτή τη φορά με σχέδιο να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι. Αυτό κατέστη εφικτό, με εξαίρεση την Φώφη Γεννηματά που επιτέθηκε από την ώρα που οι κάμερες ήταν ανοιχτές.

Ο Αλέξης Τσίπρας ψάχνει – ει δυνατόν – μετά τα αποτελέσματα του πρόσφατου eurogroup και γι αυτά που έχει μπροστά του, συναινέσεις. Ποιά είναι αυτά; Πολλές μεταρρυθμίσεις από αυτές που ζητούν επίμονα τα περισσότερα κόμματα της αντιπολίτευσης. Αποκρατικοποιήσεις, απελευθέρωση επαγγελμάτων, διευκόλυνση επενδυτών με άρση εμποδίων, και πολλά άλλα. Ο ίδιος δεν πιστεύει οτι θα του δώσουν χέρι βοηθείας, πιστεύει όμως οτι έτσι θα εκτεθούν οι πολιτικοί του αντίπαλοι αφού δεν θα στηρίξουν όταν θα περάσει αυτά που του ζητούν. Γι αυτό και σήμερα έκανε την αρχή.

Ειδικότερα για το θέμα της Τράπεζας Επενδύσεων έκανε άνοιγμα και στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Οι διαρροές από το Μαξίμου για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν οτι η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα.

Ο Αλέξης Τσίπρας σύμφωνα με πληροφορίες είπε στον Κ. Μητσοτάκη ότι «είναι θεμιτή η πολιτική αντιπαράθεση στα θέματα οικονομίας, ωστόσο δεν πρέπει να εκπέμπονται λάθος μηνύματα προς τους επενδυτές. Η αντιπαράθεση δεν πρέπει να κάνει ζημιά στον εθνικό στόχο».

Τι είπε ο Κ. Μητσοτάκης; Ότι « η συζήτηση θα γίνει στη Βουλή για να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός και να μάθει όλη την αλήθεια για τις ευθύνες της κυβέρνησης».Είπε ακόμα οτι ο ίδιος μαζί με τον Π. Καμμένο δέσμευσαν την χώρα για πολλά χρόνια μετά την λήξη της θητείας τους.

Για την αναπτυξιακή τράπεζα ο πρωθυπουργός είπε ότι θα επιδιώξει «πλατιά διακομματική συναίνεση τόσο ως προς το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της (τράπεζας) όσο και ως προς τη διοίκηση της».

Όσο για το Κυπριακό ο Αλ. Τσιπρας τόνισε στους συνομιλητές του ότι μπορεί να υπάρξει πεδίο συνεννόησης με τα κόμματα «προκειμένου να φτάσει σε επίλυση το ζήτημα». Ο πρόεδρος τη ΝΔ επανέλαβε τις πάγιες θέσεις του κόμματός του για δίκαιη και βιώσιμη λύση.