Πολιτική

Νέο νόμο για τις επενδύσεις θα εξαγγείλει ο Μητσοτάκης στην ΔΕΘ

Νέο νόμο για τις επενδύσεις θα εξαγγείλει ο Μητσοτάκης στην ΔΕΘ
Η εξέλιξη με την επένδυση της El Dorado Gold, βρίσκεται στο μικροσκόπιο της ΝΔ, η οποία αναπροσαρμόζει τα σχέδιά της για την εμφάνιση του Κυριάκου Μητσοτάκη το Σαββατοκύριακο στην ΔΕΘ.

Αν και το θέμα του επενδυτικού περιβάλλοντος και η επίθεση προς την κυβέρνηση για τα εμπόδια που βάζει εδώ και 2,5 χρόνια (COSCO, Ελληνικό, El Dorado , ΔΕΗ, νερά κλπ) ήταν στις προτεραιότητες, τα όσα γίνονται αυτές τις μέρες οδήγησαν την ηγεσία της ΝΔ στην απόφαση να δώσει ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα χρησιμοποιώντας τα λόγια του ίδιου του πρωθυπουργού.

Ο Αλ. Τσίπρας, λένε στην Πειραιώς, σε όσα εργοστάσια πήγε αλλά και την ομιλία του στην ΔΕΘ είπε οτι η κυβέρνησή του είναι φιλική προς τις επενδύσεις και η πόρτα του είναι ανοιχτή στους επενδυτές γιά να λύνονται τυχόν προβλήματα που ανακύπτουν.

Σήμερα, υπάρχει πρόσκληση της εταιρίας προς τον πρωθυπουργό η οποία δεν είναι η πρώτη αλλά υπήρξαν και άλλες που δεν απαντήθηκαν. «Εάν ο Αλ. Τσίπρας έλεγε έστω για πρώτη φορά αλήθεια, τότε θα είχε σπεύσει να συζητήσει με την εταιρία έστω και τώρα, αφού πριν δεν ανταποκρίθηκε» λέει στέλεχος της ΝΔ το οποίο τονίζει οτι «εάν πράγματι έλεγε αλήθεια ο πρωθυπουργός θα είχει φροντίσει έστω να δείξει πως ενδιαφέρεται. Αντί γι' αυτό, το Μαξίμου απαντά οτι η υπόθεση βρίσκεται στην διαιτησία».

Ακόμα, για τη ΝΔ οι απόψεις Καρανίκα δεν είναι δικές του, δεν θα μπορούσε να γράψει τέτοια πράγματα έστω και ένας αφελής σύμβουλος του πρωθυπουργού, αν δεν έχει πάρει το πράσινο φως από τον ίδιο τον κ. Τσίπρα λένε και προσθέτουν οτι η φράση «στα τσακίδια» αντιπροσωπεύει πλήρως τον πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του.

Ο Κ. Μητσοτάκης θα σταθεί περισσότερο στο μήνυμα που εκπέμπεται από το πρωθυπουργικό γραφείο μέσω Καρανίκα. Το μήνυμα προς τους επενδυτές διεθνώς οτι η σημερινή κυβέρνηση όχι μόνο δεν τους θέλει αλλά και όσοι είχαν ξεκινήσει επενδύσεις αντιμετωπίζονται με διωγμούς. «Οι διαφορές μεταξύ εταιρίας και δημοσίου, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα, θα έπρεπε με την σπουδή της κυβέρνησης να έχει λήξει και όχι οι διαιτησίες να κρατούν αρκετούς μήνες με την μέθοδο της ομηρίας για κομματικά οφέλη» τονίζουν στην Πειραιώς.

Ο Κ. Μητσοτάκης στο πλαίσιο αυτό θα εξαγγείλει ένα καθαρό και γρήγορο πλαίσιο για τις επενδύσεις στην Ελλάδα και με πρόβλεψη να λύνονται γρήγορα ακόμα και οι διαφορές που οδηγούνται στα δικαστήρια, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να αισθάνονται ασφαλείς πως θα ξεκινήσουν και θα συνεχίσουν χωρίς εμπόδια, σεβόμενοι τους ελληνικούς και ευρωπαικούς νόμους είναι η περίληψη των όσων θα ανακοινώσει στην Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της ΝΔ.