Πολιτική

Βολές Δένδια για το κοινωνικό μέρισμα - Θα συζητηθεί με την τροπολογία απαντά ο Τσακαλώτος

Βολές Δένδια για το κοινωνικό μέρισμα - Θα συζητηθεί με την τροπολογία απαντά ο Τσακαλώτος
Ένταση και εκνευρισμό προκάλεσε στην Βουλή το διάγγελμα του πρωθυπουργού για τις κοινωνικές παροχές από το μέρισμα που δημιούργησε η υπεραπόδοση της οικονομίας

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Δένδιας, χαρακτήρισε πρωτοφανές το γεγονός να μην έχει ενημερωθεί η Βουλή για το διάγγελμα του πρωθυπουργού λέγοντας χαρακτηριστικά πως «παραπέμπει σε άλλη εποχή της απευθείας σχέσεως του ηγεμόνα με το λαό».

Καταλόγισε, μάλιστα, στον κ. Τσίπρα ότι «άδειασε» τον κ. Τσακαλώτο και συνολικά το εθνικό κοινοβούλιο παραπέμποντας στη λογική άλλων εποχών «της κατευθείαν σχέσεως του ηγεμόνος με το λαό». «Αυτό δεν ανήκει στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού κεκτημένου, είναι βαρύτατο λάθος» πρόσθεσε ο κ. Δένδιας.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αφού έκανε λόγο για υπερβολές υποστήριξε πως «Το μέρισμα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός δεν είναι μόνο θέμα του υπουργείου Οικονομικών. Έχει θέματα και για τις συντάξεις, του υπουργείου Ενέργειας και άλλων υπουργείων. Είναι υπερ-υπουργικό θέμα και θα υπάρξει τροπολογία. Θα έχουμε χρόνο για να τα συζητήσουμε».

Με σκληρή γλώσσα απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς που έκανε λόγο για «πανικό» που προκάλεσε στην αντιπολίτευση το διάγγελμα Τσίπρα.