Πολιτική

Στη Βουλή η δικογραφία για την πώληση όπλων στη Σ. Αραβία

Στη Βουλή η δικογραφία για την πώληση όπλων στη Σ. Αραβία
Διαβιβάστηκε στη Βουλή η δικογραφία για τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο που αφορά στη συμφωνία πώλησης στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία.

Η διαβίβαση της δικογραφίας ανακοινώθηκε στην Ολομέλεια από τον προεδρεύοντα Δημήτρη Καμμένο.

Τελικά, επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες πως η δικογραφία θα διαβιβαστεί από την Εισαγγελία Διαφθοράς αμελλητί στη Βουλή, βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών, προκειμένου να διερευνηθεί εάν έχει τελεστεί το αδίκημα της απιστίας.

Η εισαγγελική έρευνα για τη συγκεκριμένη υπόθεση «σκόνταψε» στο όνομα του υπουργού Εθνικής Άμυνας Π. Καμμένου και οι εισαγγελικές Αρχές διαβίβασαν τη δικογραφία αμελλητί στη Βουλή.

Η υπόθεση της πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία, με απόφαση του κ. Καμμένου, είχε μπει στο μικροσκόπιο της Εισαγγελίας Διαφθοράς με εντολή της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, η οποία είχε παραγγείλει στην εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες πραγματοποιήθηκε η επίμαχη πώληση.

Οι συζητήσεις αφορούσαν στην πώληση 300.000 βλημάτων 105 mm από τα αποθέματα του Ελληνικού Στρατού στη Σαουδική Αραβία, με εκτιμώμενη αξία 66 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως των ευεργετικών διατάξεων του νόμου περί ευθύνης υπουργών αποποιήθηκε ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος με επιστολή του προς την αρμόδια εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη ζητούσε να καταθέσει ως απλός πολίτης.

Ο Π. Καμμένος με επιστολή του απεκδύεται της προστασίας του άρθρου 86 του Συντάγματος

Τη βούλησή του να μην υπαχθεί στην προστασία του άρθρου 86 του Συντάγματος αλλά να αντιμετωπιστεί ως απλός πολίτης, κάνει γνωστή, εντός της ημέρας ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, αναφορικά με τη διαβίβαση στη Βουλή της δικογραφίας που αφορά τη συμφωνία πώλησης στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία.

Όπως έκανε γνωστό νωρίτερα ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο κ. Καμμένος επικοινώνησε μαζί του σήμερα και τον ενημέρωσε ότι σήμερα κιόλας του αποστέλλει επιστολή με την οποία θα επαναλαμβάνει, αυτό που έχει ήδη δηλώσει προς την εισαγγελέα κ. Τουλουπάκη, ότι δηλαδή, απεκδύεται κάθε προστασίας και ασυλίας του άρθρου 86 για την ευθύνη υπουργών και ότι διατίθεται να καταθέσει ως απλός πολίτης για την άμεση και πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

«Είναι μια πολιτική κίνηση, ένα σήμα προς τη δικαιοσύνη από τον ίδιο ότι είναι διατεθειμένος για τα ζητήματα που αναφέρονται στη δικογραφία να αντιμετωπιστεί ως απλός πολίτης», είπε ο πρόεδρος της Βουλής και προσέθεσε ότι «ο κ. Καμμένος θέλει να ξεκαθαρίσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, την υπόθεση, χωρίς την προφύλαξη που του δίνει το άρθρο 86 του Συντάγματος».