Πολιτική

Μάχη σε όλα τα μέτωπα σήμερα στη Βουλή - Ολιστικό σχέδιο για.. μνημόνιο, Σκοπιανό και ασφάλεια

Μάχη σε όλα τα μέτωπα σήμερα στη Βουλή - Ολιστικό σχέδιο για.. μνημόνιο, Σκοπιανό και ασφάλεια
Η πολιτική αντιπαράθεση κορυφώνεται και οι τόνοι αναμένεται να ανέβουν στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση που ξεκινά σήμερα στις 10 το πρωί στη Βουλή. Ο Αλέξης Τσίπρας θα ανοίξει τα πρώτα χαρτιά του, παρουσιάζοντας το ολιστικό σχέδιο εξόδου και θα βρεθεί αντιμέτωπος με τους αρχηγούς των κομμάτων της Αντιπολίτευσης.

Όλα δείχνουν ότι σε προεκλογικό φόντο θα εξελιχθεί η σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση την οποία προοιωνίζεται η προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή έπειτα από αίτημα της επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά με αντικείμενο το λεγόμενο ολιστικό σχέδιο ανάπτυξης που μέχρι πρότινος κρατούσε ως επτασφράγιστο μυστικό η κυβέρνηση.

Μετά τον πρωθυπουργό τον λόγο θα λάβει η κυρία Γεννηματά που έχει ζητήσει την σχετική συζήτηση. «Εκλογές εδώ και τώρα» θα ζητήσει η Φώφη Γεννηματά, που επιμένει να αμφισβητεί τη νομιμοποίηση της κυβέρνησης να δεσμεύσει τη χώρα για την περίοδο μέχρι το 2022, όπως κάνει το Μέγαρο Μαξίμου με το λεγόμενο «ολιστικό σχέδιο» το οποίο βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων της τέταρτης αξιολόγησης.

Οι πολιτικοί αρχηγοί έχουν δικαίωμα 20λεπτης πρωτολογίας και 10λεπτης δευτερολογίας, ενώ δικαίωμα τριτολογίας έχει μόνον ο πρωθυπουργός. Στη συζήτηση δεν θα παραστεί ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, ο οποίος θα βρίσκεται σε προγραμματισμένη επίσκεψη στο Καζακστάν. Εκτός των πολιτικών αρχηγών, θα τοποθετηθούν ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννης Δραγασάκης.

Στην τοποθέτησή του, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης θα εξαπολύσει, σύμφωνα με πληροφορίες, δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και προσωπικά στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τον διχαστικό λόγο που χρησιμοποιεί χωρίς να συνειδητοποιεί τη ζημιά που προκαλεί στον τόπο η παρωχημένη ρητορική στην οποία καταφεύγει, την ίδια ώρα που καλύπτει τα φαινόμενα ανομίας που συνιστούν οι «ακτιβιστικές» ενέργειες του Ρουβίκωνα και άλλων ακραίων ομάδων.

Κεντρικό θέμα συζήτησης αναμένεται να αναδειχθεί το θέμα της βίας με κορυφαίο το πρόσφατο περιστατικό της επίθεσης στο Γιάννη Μπουτάρη. Μέγαρο Μαξίμου και Νέα Δημοκρατία έχουν…προλειάνει το έδαφος με ανταλλαγή δηλώσεων και σκληρών ανακοινώσεων, ενώ τη σκυτάλη παίρνουν οι πολιτικοί αρχηγοί. Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους ρίχνοντας νερό στο μύλο της πόλωσης. Οι τόνοι αναμένεται να ανέβουν στα ύψη και το θερμόμετρο να χτυπήσει «κόκκινο» καθώς μετά την επίθεση που δέχτηκε ο Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης ακολούθησε η καταδρομική επίθεση του Ρουβίκωνα στο ΣτΕ.