Πολιτική

Υπερψηφίστηκε το Πολυνομοσχέδιο στη Βουλή με 154 ψήφους υπέρ και 144 κατά

Υπερψηφίστηκε το Πολυνομοσχέδιο στη Βουλή με 154 ψήφους υπέρ και 144 κατά
Με 154 ψήφους υπέρ και 144 κατά, ψηφίστηκε από τη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με το οποίο ολοκληρώνονται τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της 4ης και τελευταίας αξιολόγησης του προγράμματος.

Συνολικά ψήφισαν 298 βουλευτές ενώ δύο ήταν απόντες. Νωρίτερα, κομφούζιο δημιουργήθηκε όταν λόγω τεχνικού προβλήματος δεν καταμετρήθηκαν οι ψήφοι είκοσι βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εγκριθεί ένα άρθρο.

Άναψαν τα αίματα

Πρόταση δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης κατέθεσε ο Κηριάκος Μητσοτάκης στον πρόεδρο της Βουλής.

Την επίσημη ανακοίνωση της πρότασης έκανε ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα του ομιλητή λίγο πριν την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

«Καλοδεχούμενη» χαρακτήρισε την πρόταση δυσπιστίας ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το πολυνομοσχέδιο, ενώ στη συνέχεια πέταξε τα βέλη του κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη «πέταξε» ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της Ολομέλειας της Βουλής.

«Θλιβερό φερέφωνο του πραγματικού αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά» αποκάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στην πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το άρθρο γιά τον ΕΝΦΙΑ καταψήφισε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος.