Πολιτική

Τζανακόπουλος: " Η ΝΔ στρώνει το χαλί στον εθνικισμό"

Τζανακόπουλος: " Η ΝΔ στρώνει το χαλί στον εθνικισμό"
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, αναφέρθηκε στην ομιλία Σαμαρά λέγοντας ότι ο Αντώνης Σαμαράς, με την ομιλία του, προσπαθησει να ζητήσει μια άκομψη συγγνωμη στην Ντόρα Μπακογιάννη και τον Κυριάκο Μητσοτάκη που έριξε την κυβέρνηση του πατέρα τους.

Στη συνέχεια ανέφερε σε έντονο ύφος ότι ο κ. Σαμαράς αποφάσισε ότι ο ίδιος τα κατάφερε καλά τότε στις διαπραγματεύσεις, ενώ ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είχε γράψει ότι ο Σαμαράς τα έκανε μούσκεμα. Υποστήριξε, ακόμη, ότι ο Σαμαράς τότε αποσταθεροποίησε πλήρως τις σχέσεις μας με τη γείτονα χώρα και τώρα νομίζει ότι θα βάλει εκβιαστικά βέτο στην τωρινή κυβέρνηση, «αλλά δεν θα το καταφέρει». «Πάτε όπου φυσάει ο άνεμος αναλογα με το που φυσάει η πολιτική σας λογοδιάρροια.»

Συνέχισε λέγοντας ότι ο κ. Σαμαράς διασπά τη ΝΔ το έχει ξανακάνει και είπε ότι με καθοδήγηση τον κ. Σαμαρά ο κ. Μητσοτάκης βρήκε το πως θα πάει στις εκλογές, τον κρατά όμηρο. Έχετε στρώσει το χαλί στον εθνικισμό, είπε ο κ. Τζανακόπουλος, σημειώνοντας ότι «τρέφεται το τέρας, όταν η ΝΔ μιλάει για προδοσία».

«Κανείς δεν είναι μειοδότης, απλά βρέθηκαν δύο ηγέτες με λίγο μυαλό στο κεφάλι τους για να επιλύσουν μία διένεξη και να κλείσουν το κεφάλαιο της εθνικιστικής έξαρσης» πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.