Πολιτική

Ικανοποίηση στο Μαξίμου για δηλώσεις Μοσκοβισί -στο τραπέζι ξανά οι συντάξεις

Ικανοποίηση στο Μαξίμου για δηλώσεις Μοσκοβισί -στο τραπέζι ξανά οι συντάξεις
Ικανοποίηση στο Μαξίμου για δηλώσεις Μοσκοβισι -στο τραπέζι ξανά οι συντάξεις

Ορθάνοιχτο άφησε το παράθυρο για την αναστολή της περικοπής συντάξεων που είναι ψηφισμένες για την 1-1-2019 ο οικονομικός επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι ‘’οι δεσμεύσεις πρέπει να τηρούνται αλλά δεν είναι άκαμπτες’’.

Στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχει διάχυτη ικανοποίηση για τις δηλώσεις Μοσκοβισί για δύο κυρίως λόγους. Κατά πρώτον και κύριον, πλέον τους δίνεται η δυνατότητα να επαναδιαπραγματευτούν τις περικοπές στις συντάξεις, ένα μέτρο που θα ήταν ίσως το κύκνειο άσμα για την κυβέρνηση και κατά δεύτερον, διότι οι θετικές δηλώσεις για την χώρα στέλνουν ένα ισχυρό μήνυμα για το ‘’αύριο’’ της χώρας στις διεθνείς αγορές, ένα μήνυμα που η κυβέρνηση θέλει να το ‘’επικοινωνήσει’’ με τον καλύτερο τρόπο όσο πλησιάζουμε στο τέλος των μνημονίων και στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Μετά τις δηλώσεις υπήρξε σφοδρή αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευση με τον κύριο Μητσοτάκη να ‘’νουθετεί’’ τον κύριο Μοσκοβισί, καλώντας τον να είναι πιο προσεκτικός.

Είχε προηγηθεί ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης ο οποίος κάλεσε κυβέρνηση και Ε.Ε. να ξεκαθαρίσουν την στάση τους για το τι μέλλει γενέσθαι με τις συντάξεις για να επανακαθοριστεί το πρόγραμμα του κόμματος.