Πολιτική

Σκουρλέτης και Φίλης για Καμμένο: «Μην βάλεις τρικλοποδιά στην κυβέρνηση»

photo: Eurokinissi photo: Eurokinissi
Τα δύο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μίλησαν για το ενδεχόμενο αντίδρασης του Πάνου Καμμένου για το Σκοπιανό αλλά και για τις συντάξεις.   

Πιο συγκεκριμένα, ο ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε στο Πρώτο Πρόγραμμα ότι αν ο Πάνος Καμμένος δημιουργήσει πρόβλημα στην κυβερνητική σταθερότητα για το Σκοπιανό θα είναι σαν να βάζει τρικλοποδιά και να υπονομεύει την ίδια την κυβέρνηση. 

Συμπλήρωσε, δε, πως αν συμβεί κάτι τέτοιο, αν και δύσκολο, θα επιδιωχθεί μία νέα κυβερνητική πλειοψηφία. Επισήμανε πως το ενδεχόμενο κόψιμο των συντάξεων έχει αποκλιστεί και θα το γνωρίζουμε πριν το Eurogroup της 3ης Δεκεμβρίου ενώ οι πρόωρες εκλογές του Φεβρουαρίου δεν αποτελούν πιθανό σενάριο. 

Ο κ.Φίλης, δε, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα 104,6 για το ζήτημα του Σκοπιανού και τις αντιδράσεις του Πάνου Καμμένου, υπογραμμίζει πως δε θεωρεί ότι θα τεθεί ζήτημα κυβερνητικής αστάθειας. 

«Ο κ. Καμμένος ψήφισε μια κυβέρνηση της οποίας είναι διακεκριμένο μέλος που στις προγραμματικές δηλώσεις είχε την επίλυση του Μακεδονικού» συμπλήρωσε ο κ. Φίλης και αναφερόμενος στον υπουργό Εθνικής Άμυνας τόνισε ότι «δικαιούται να πει την άποψη του με τρόπο που να μη δημιoυργεί μείζονα κρίση κυρίως για την οικονομία αλλά και για την πολιτική. Δεν έχουμε την πολυτέλεια πολτιτικής αστάθειας στη χώρα μας» πρόσθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Καταληκτικά, για το φλέγον ζήτημα των συντάξεων επισήμανε χαρακτηριστικά «με έντιμο τρόπο δίνει η κυβέρνηση μια μάχη για να μην εφαρμοστεί μια δέσμευση που έχει ξεπεραστεί από τα πράγματα».