Πολιτική

Έχουν «θέμα» στην κυβέρνηση πιστεύουν στο ΚΙΝ.ΑΛ

photo: Eurokinissi photo: Eurokinissi
«Όταν μια κατάσταση ξεφεύγει από δύο τρεις ανθρώπους και γίνεται γεγονός, τότε υπάρχει θέμα και μάλιστα σοβαρό», με αυτή την αποστροφή κορυφαίο στέλεχος του Κινήματος Αλλαγής επιχειρεί να καταστήσει σαφές πως η κατάσταση στην κυβέρνηση είναι πολύ σοβαρή και οι εξελίξεις, επί του παρόντος, απρόβλεπτες.

Του Τάσου Αδρασκέλα

Στο Κίνημα Αλλαγής, δηλώνουν ότι βρίσκονται σε πλήρη εκλογική ετοιμότητα καθώς θεωρούν ότι με αυτό το κλίμα το μέλλον της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ δεν θα είναι μακρύ. Η σύγκρουση Καμμένου- Κοτζιά δεν εκτονώνεται, αντιθέτως, όπως όλα δείχνουν, δεν έχει φτάσει ακόμη στην κορύφωσή της. 

Οι επιτελείς του ΚΙΝ.ΑΛ εκτιμούν ότι η συγκεκριμένη σύγκρουση διαφέρει απ’ όλες τις προηγούμενες που «κατευνάστηκαν» με σχετική ευκολία από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. 

Στο μεταξύ, στο Κίνημα Αλλαγής, συνεχίζουν τις διαδικασίες για την επιλογή των υποψηφίων που θα στηρίξουν στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης να στηριχθεί η υποψηφιότητα του πρώην δημάρχου Καβάλας, Κώστα Σιμιτζή.