Πολιτική

Στη Βουλή πρόταση νόμου από το ΚΙΝΑΛ για την οικονομική ανάπτυξη :"Φιάσκο το ολιστικό πρόγραμμα Τσίπρα "

Photo: Eurokinissi Photo: Eurokinissi
Πρόταση νόμου με δέσμη μέτρων για την οικονομική ανάκαμψη της χώρας και την κοινωνική δικαιοσύνη κατέθεσε το Κίνημα Αλλαγής στην Βουλή.

Μάλιστα η πρόταση νόμου αναφέρει χαρακτηριστικά πως « το φιάσκο του ολιστικού προγράμματος του κ. Τσίπρα,η έλλειψη ορατής αναπτυξιακής προοπτικής και η συνέχιση της εφαρμογής πολιτικών λιτότητας με βάση τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Κυβέρνηση συνθέτουν σήμερα μία αδιέξοδη τελματώδη κατάσταση για την ελληνική οικονομία και την καθημερινότητα των πολιτών.

Η εφαρμογή από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ των μνημονιακών δεσμεύσεων -και ιδιαιτέρως όσων στόχευαν και στοχεύουν στην παραγωγή υπερ-πλεονασμάτων που συνθέτουν τη χειρότερη μορφή λιτότητας- είχε ως άμεση συνέπεια την υπέρμετρη επιβάρυνση των πολιτών και δη των πλέον αδύναμων μικρομεσαίων λαϊκών στρωμάτων.

Η διαρκής απομείωση εισοδήματος και η χρόνια ανεργία, σε συνδυασμό με τη δεδομένη πλέον απορρύθμιση του Κοινωνικού Κράτους έχουν δημιουργήσει την επιτακτική ανάγκη για την άμεση ανακούφιση των πολιτών και δημιουργία των προϋποθέσεων επιστροφής της Χώρας σε τροχιά οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης».

Επίσης τονίζει πωςείναι πλέον άμεση προτεραιότητα η ικανοποίηση βασικών κοινωνικών αναγκών ακόμη και στο περιορισμένο πλαίσιο του τρέχοντος Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής που η Κυβέρνηση έχει συμφωνήσει με τους πιστωτές για την περίοδο 2018-2021.

Σχετικά με την συμφωνία για τα υπέρμετρα πρωτογενή πλεονάσματα στον κρατικό προϋπολογισμό τονίζει πως «τα επόμενα έτη –χωρίς μάλιστα οποιαδήποτε πρόβλεψη για ισοδύναμες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες- εμποδίζει την ανάπτυξη ενός ευρύτερου οικονομικού σχεδιασμού με κοινωνικά δίκαιο αναπτυξιακό πρόσημο.

Καθίσταται κατά συνέπεια επιτακτική η ανάγκη για ριζική τροποποίηση των δεσμεύσεων του κ. Τσίπρα προκειμένου να βγει η θηλιά από το λαιμό των δημιουργικών και παραγωγικών δυνάμεων και των επιχειρήσεων για να παραχθεί στη χώρα νέος πλούτος καθώς και για να δομηθεί ένα αποτελεσματικό βιώσιμο κοινωνικό κράτος. Να πετύχουμε δηλαδή την ανάπτυξη και την κοινωνική δικαιοσύνη που αποτελούν τους δύο βασικούς πυλώνες της προόδου της Ελλάδας και της κοινωνικής ευημερίας».

Δείτε εδώ αναλυτικά