Πολιτική

Βενιζέλος: Κάποιοι θέλουν να αμαυρώσουν το ευρωπαϊκό κεκτημένο της χώρας

photo: Eurokinissi photo: Eurokinissi
«Απο το 1975 μέχρι σήμερα μόνο το 2001 εξασφαλίστηκε η απαραίτητη πολιτική συνέναιση για την Αναθεώρηση του Συντάγματος» τόνισε απο το βήμα της Βουλής ο Ευάγγελος Βενιζέλος επισημαίνοντας ότι αυτό το πληρώνει η χώρα πολύ ακριβά.

«Καμία διάταξη δεν πρέπει να διαπιστωθεί ότι είναι αναθεωρητέα με πλειοψηφία που υπερβαίνει τις 179 ψήφους. Πρέπει η επόμενη Βουλή να είναι Βουλή αναγκαστικής αναθεωρητικής υπευθυνότητας και συναίνεσης, διατηρούμενης της εγγύησης των 180 βουλευτών» σημείωσε.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και την έρευνα των λογαριασμών του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη λέγοντας πως την ώρα της κορυφαίας Συνταγματικής διαδικασίες «κάποιοι θέλουν να αμαυρώσουν το εμβληματικό πρόσωπο του ευρωπαϊκού κεκτημένου της χώρας!Ματαιοπονούν αλλά εκτίθενται και εκθέτουν και τη δικαιοσύνη». Επίσης χαρακτήρισε «μικροπολιτικό τέχνασμα και ψέμα» τον διαχωρισμό κράτους- εκκλησίας και τις εξαγγελίες για την δημιουργία 10.000 νέων θέσεων εργασίας.

Παράλληλα, υποστήριξε πως η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την Συνταγματική Αναθεώρηση είναι μετριοπαθέστερη των αρχικών ιδεών και προτάσεων του. «Χαίρομαι γιατί εγκαταλείφθηκε –ελπίζω οριστικά– η αντισυνταγματική θεωρία του δήθεν συμβουλευτικού δημοψηφίσματος για την αναθεώρηση και η αναθεώρηση ήρθε στη Βουλή, στο αρμόδιο όργανο, και μετά στο λαό, το αρμόδιο όργανο με εκλογές, και μετά στη Βουλή, που είναι το αρμόδιο όργανο. Μόνον που πρέπει να έχουμε συνείδηση των προβλημάτων που μας αναμένουν και είναι μπροστά μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε δε πως η χώρα που δοκιμάστηκε στην οικονομική κρίση άντεξε τα επειδή είχε Σύνταγμα που ρύθμισε την αλλαγή του πολιτικού συστήματος, την αλλαγή των κοινοβουλευτικών συσχετισμών, την αλλαγή της κοινωνικής διαστρωμάτωσης, την αλλαγή των νοοτροπιών.