Πολιτική

H Κομισιόν ανοίγεται στον κόσμο των social media: H πρώτη συνάντηση με bloggers- instagrammers και νέους των media – Ta dikaiologitika.gr ήταν εκεί!

H Κομισιόν ανοίγεται στον κόσμο των social media: H πρώτη συνάντηση με bloggers- instagrammers και νέους των media – Ta dikaiologitika.gr ήταν εκεί!
Ο κόσμος εκσυγχρονίζεται και η Κομισιόν ακολουθεί τα νέα δεδομένα και καλεί τον κόσμο, και τους νέους πολίτες της Ευρώπης να συμμετάσχουν στο νέο της εγχείρημα.

Παρά το γεγονός ότι οι νέοι πιστεύουν πως η Κομισιόν ως θεσμός της ΕΕ έχει ως σκοπό την επίλυση προβλημάτων που χρήζουν ιδιαίτερης σημασίας για την ύπαρξη μιας υγειούς ευρωζώνης, ένας ακόμη στόχος της είναι να φέρει κοντά χιλιάδες Ευρωπαίους μέσα από τα προγράμματά της, κάνοντας παράλληλα δυναμική είσοδο στα social media.

Εδώ και καιρό η Κομισιόν έχει ενεργή δράση σε όλα τα social media (Instagram, facebook, twitter) , ενώ στο κανάλι της της EUTUBE μπορεί όποιος επιθυμεί να παρακολουθήσει πολύ σημαντικά θέματα και να ενημερωθεί για όσα συμβαίνουν στον κόσμο.

eikona 3

Μέσω των διαδραστικών εφαρμογών του Ιnstagram οι νέοι έχουν την δυνατότητα να εκφραστούν με βίντεο ενώ παράλληλα πολίτες κάθε χώρας μπορούν να πάρουν μέρος στην διαβούλευση για το μέλλον της Ευρωπαικής Ένωσης, εκφράζοντας τις ανησυχίες τους, τις ελπίδες τους και τις προσδοκίες τους για το μέλλον της ΕΕ.

Ενα από τα πιο σημαντικά και πρωτότυπα εγχειρήματα της Κομισιόν αποτελεί το EU&ME, το οποίο παρέχει στους νέους την ευκαιρία να αξιοποιήσουν τις ικανότητές τους και να ακολουθήσουν αυτό που αγαπούν.

Τα Dikaiologitika News, βρέθηκαν σε ένα από τα νέα προγράμματα της ΕΕ «Νέοι δημοσιογράφοι, Youtubers, Bloggers, Vlogers, Instagrammers’’ που διοργανώθηκε για πρώτη φορά από την Κομισιόν σε συνεργασία με την Ευρωπαική Επιτροπή της Ελλάδας.

Στους εντυπωσιακούς χώρους της Κομισιόν στο κτίριο Berlaymont, δημοσιογράφοι και bloggers ξεναγήθηκαν στους χώρους της Κομισιόν και είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν με σημαντικούς ανθρώπους, μεταξύ αυτών, τον δημοσιογράφο Βαγγέλη Δεμίρη(Directorate-General for Communication) και την Dana Manescu(Directorate-General for Communication), ενώ μέσα από τα σεμινάρια δόθηκαν αρκετές πληροφορίες για το έργο της Κομισιόν αλλά και τα social media.

Στν αίθουσα Τύπου, στην οποία συζητούνται τα επίκαρια θέματα δόθηκε η ευκαιρία στους νέους δημοσιογράφους να ακούσουν την ομιλία του Μαργαρίτη Σχοινά (Κύριος εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, και αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Επιτροπής).

eikona 1

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ

Η ΕΕ δίνει την ευκαιρία σε νέους σκηνοθέτες να δημιουργήσουν την δική τους ταινία μικρού μίκους σχετικά με το #EUandME .

Πέντε ταλαντούχοι νέοι σκηνοθέτες καλούνται να πουν τη δική τους ιστορία σχετικά με το #EUandME και να την μεταφέρουν στην οθόνη, με τη βοήθεια ενός διάσημου σκηνοθέτη.

ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΦΟΔΙΑ

Με πάνω από 2300 κενές θέσεις διαθέσιμες στο διαδίκτυο, το πρόγραμμα "Η πρώτη σου δουλειά μέσω του EURES" θα σε βοηθήσει να ξεκινήσεις την αναζήτηση και την εύρεση εργασίας σε άλλη χώρα παρέχοντάς στου έναν ειδικό σύμβουλο και ευκαιρίες απασχόλησης που ταιριάζουν στην ιδιοσυγκρασία σου.

Το πρόγραμμα μπορεί ακόμα και να χρηματοδοτήσει το ταξίδι σου αν υπάρξει κάποια πρόταση για συνέντευξη στο εξωτερικό.

Η ΕΕ  στηρίζει στην αναζήτηση εργασίας, μέσω του προγράμματοςΕγγυήσεις για την νεολαία—το οποίο προσφέρει ευκαιρίες σε περισσότερους από 3,5 εκατομμύρια νέους κάθε χρόνο από το 2014— είτε μέσω άλλων προγραμμάτων και πρωτοβουλιών.

Παρέχει στους άνεργους ή σε όσους επιθυμούν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους προσφορά απασχόλησης, εκπαίδευσης, πρακτικής άσκησης ή μαθητείας. Χάρη σε αυτά τα προγράμματα, υπάρχουν ήδη 1,6 εκατομμύρια λιγότεροι άνεργοι νέοι στην ΕΕ από ό,τι το 2013.

Η προσφορά της ΕΕ δεν σταματάει εκεί. Οι νέοι που χρειάζονται καινούργιες πρακτικές γνώσεις είτε δεξιότητες μπορούν να ζητήσουν να συμμετάσχουν σε μαθήματα, που χρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Μπορεί επιπλέον να σε βοηθήσει να ξεκινήσεις τη δική μου επιχείρηση με χρηματοδότηση μέσω του Startup Europe Club(Ευρωπαϊκός σύλλογος νεοφυών επιχειρήσεων) και να βρω βοήθεια για την επέκταση και την ανάπτυξη της επιχείρησής μου μέσω του Startup Europe Partnership(Ευρωπαϊκή συνεργασία για νεοφυείς επιχειρήσεις).

ΘΕΤΕΙ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΩΣΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Η ΕΕ συνεργάζεται στενά με εθνικές κυβερνήσεις, εργατικά σωματεία, εργοδότες και εκπαιδευτικούς φορείς, ώστε να βελτιώνει την ποιότητα της εκπαίδευσης που λαμβάνουν σήμερα οι νέοι.

Χρηματοδοτεί ευκαιρίες εκπαίδευσης μέσω του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου και προγραμμάτων, όπως το Erasmus+. Έτσι, μου δίνει την ευκαιρία να αξιοποιήσουν στο μέγιστο τις επαγγελματικές μου δυνατότητες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Κομισιόν την 6ετία 2014-2020 υπολογίζεται ότι περισσότερα από 4 εκατ. ατομα θα έχουν την δυνατότητα να αποκτήσουν μόρφωση και επαγγελματική εμπειρία και να εκπαιδευτούν μέσω των προγραμμάτων ανταλλαγής και εκπαίδευσης Erasmus. Μάλιστα το 1/3 των ατόμων που έκαναν εξάσκηση είχαν την ευκαιρία να προσληφθούν ως υπάλληλοι στην εταιρία.

eikona 2

Μέσω της πρωτοβουλίας Digital Opportunity Traineeships (Προγράμματα κατάρτισης Ψηφιακής Ευκαιρίας) της ΕΕ οι νέοι προετοιμάζονται κατάλληλα προκειμένου για την εναρμόνση με τον ψηφιακό κόσμο , μέσω της κατάρτισής τους από ένα ευρύ φάσμα πεδίων, από βασικές γνώσεις στις τεχνολογίες των πληροφοριών και των επικοινωνιών μέχρι τα θέματα ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.