Πολιτική

Υπερψηφίστηκαν οι τροπολογίες που ήρθαν χθες στη Βουλή

photo: Eurokinissi photo: Eurokinissi
Ύστερα από μία θυελλώδη συνεδρίαση στην ολομέλεια, υπερψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία οι υπουργικές τροπολογίες που έφερε η κυβέρνηση λίγο πριν κλείσει η Βουλή για τα Χριστούγεννα.

Οι υψηλοί τόνοι συνεχίστηκαν για δεύτερη μέρα από την μεριά της αντιπολίτευσης που ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να νομιμοποιήσει δαπάνες παλαιότερων ετών, αλλά και να ικανοποιήσει την εκλογική της πελατεία με προσλήψεις.

Ειδικότερα ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης από τη Νέα Δημοκρατία υποστήριξε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε αποδρομή και γι’ αυτό σπεύδει στο παραπέντε να νομιμοποιήσει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ δαπανών από όλα τα υπουργεία. Μάλιστα στάθηκε ιδιαίτερα στα κονδύλια του υπουργείου Άμυνας και στα κονδύλια του υπουργείου Μεταναστευτκης Πολιτικής για το προσφυγικό προσθέτοντας ότι οι τροπολογίες είναι ακοστολογητες. Δηλαδή η έκθεση του Γενικού Λογιστηριου του Κράτους που τις συνοδεύει δεν αναφέρουν ρητά το ποσό που νομιμοποιείται.

Παράλληλα τόνισε πως επειδή η κυβέρνηση ετοιμάζεται για να στήσει πρόωρες κάλπες σπεύδει να ικανοποιήσει την εκλογική της πελατεία προαναγγέλλοντας νέες προσλήψεις με τροπολογία για του δημοσιογράφους του Αθηναϊκού Πρακτορείου. «Θέλετε να περάσετε μέσα σε ένα βράδυ ρουσφέτια και νομιμοποίησης δαπανών» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για ντροπιαστική διαδικασία που έχει δόλιο σκοπό έκανε λόγο από την δημοκρατική συμπαράταξη ο Γιάννης Κουτσούκος. Ο Θοδωρος Παπαθεοδωρου μάλιστα άφησε να εννοηθεί πως ενδεχομένως να υπάρξουν στο μέλλον ποινικές ευθύνες για την νομιμοποίηση κονδυλίων παλαιοτάτων ετών. Άπαντωντας στις αιχμές ο αρμοδιος υπουργος Δημήτρης Βίτσας τόνισε πως δεν θα κάνει χρήση της βουλευτικής το ασυλίας σε τέτοια περίπτωση.