Πολιτική

Μητσοτάκης: Συνειδήσεις ανταλλάχθηκαν με χαρτοφυλάκια και πόστα για τις Πρέσπες

photo: Eurokinissi photo: Eurokinissi
«Την Συμφωνία των Πρεσπών μπορεί να την στήριξαν οι πρόθυμοι βουλευτές, την απορρίπτει όμως η πλειοψηφία του λαού» ανέφερε απο το βήμα της Βουλής, ο αρχηγός της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθαρίζοντας πως θα καταψηφίσει το πρωτόκολλο ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ.

Ο ίδιος μίλησε για βουλευτές «μιας χρήσης», για πολιτική συναλλαγή, για δανεικές ψήφους και για εκβιασμούς για μια καρέκλα. “Οι πλειοψηφίες στην Βουλή που γίνονται με παζάρια είναι πλαστές” συμπλήρωσε με νόημα. “Αυτά που γίνονται στο Κοινοβούλιο τις τελευταίες ημέρες αποτελούν εκφραση πρωτοφανούς πολιτικής και θεσμικής αυθαιρεσίας” επισήμανε τονίζοντας πως μπροστά στα μάτια των πολιτών γίνονται εκβιασμοί.

«Όλοι πια έχουν αντιληφθεί τα παζάρια που έχουν γίνει. Συνειδήσεις ανταλλαχθηκαν με χαρτοφυλάκια και πόστα για να περάσει η συμφωνία των Πρεσπών» ανέφερε.

Έκανε λόγο για πολιτική παρακμή κι απαξίωση του Κοινοβουλίου λέγοντας πως “το ύστατο στάδιο της πολιτικής απαξίωσης είναι η γελοιοποίηση” αναφερόμενος στην αντιπαράθεση Τσίπρα – Καμμένου που είχε προηγηθεί. “Ένας τετραετής τραγέλαφος τελειώνει με ένα μελόδραμα» είπε.

Επανέλαβε το αίτημα του για πρόωρες εκλογές λέγοντας πως οι εκλογές θα φέρουν την πολιτική κάθαρση που χρειάζεται σήμερα ο τόπος. “Φύγετε, φύγετε μαζί με τα μνημόνια φύγετε μαζί με την αποτυχία σας και αφήστε τους Έλληνες να ανασάνουν και να πάρουν τις τύχες του τόπου τους στα χέρια τους» τόνισε.

Τέλος τόνισε πως «δεν θα πω ποτέ εγώ «καλωσορίζω τον Μακεδόνα πρωθυπουργό στη χώρα». Περιμένω να το πείτε εσείς κ. Τσίπρα. Και περιμένω τον κ. Αποστολάκη να καλωσορίζω και τον μακεδονικό στρατό στην Ελλάδα όταν θα κάνει κοινά γυμνάσια με τον ελληνικό στρατό. Αυτά έχετε υπογράψει.

Διαβάστε επίσης: «Βόμβα» Καμμένου σε Τσίπρα: «Σήμερα ίσως σας δώσω και την παραίτησή μου από βουλευτής»

Διαβάστε επίσης: Επίσημη διάλυση της Κ.Ο των ΑΝΕΛ- Ο Καμμένος διέγραψε τον Παπαχριστόπουλο (επιστολή)