Πολιτική

«Εύκολοι» οι πρώτοι 16 - Οι επόμενες κινήσεις μέχρι τις ευρωεκλογές

«Εύκολοι» οι πρώτοι 16 - Οι επόμενες κινήσεις μέχρι τις ευρωεκλογές
Και το όνομα αυτής «ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία». Η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα του προέδρου του, Αλέξη Τσίπρα για ευρύ κεντροαριστερό μέτωπο ενόψει ευρωεκλογών, παίρνει σάρκα και οστά με την ανακοίνωση των πρώτων ονομάτων για το ευρωψηφοδέλτιο.

Μάλιστα σήμερα αναμένεται η πρώτη συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ και των εκπροσώπων των συλλογικοτήτων, καθώς και των προσωπικοτήτων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ για συγκρότηση προοδευτικής συμμαχίας στις ευρωεκλογές, με στόχο τη διοργάνωση μεγάλης συγκέντρωσης στις 27 Μαρτίου, στην οποία και θα συγκροτηθεί κοινή εκλογική επιτροπή.

«Εύκολοι» οι πρώτοι 16

Η ανακοίνωση των πρώτων υποψηφίων με το ΣΥΡΙΖΑ δεν έφερε αναστάτωση στο κυβερνητικό στρατόπεδο καθώς οι πρώτοι είναι και οι πιο …εύκολοι. Κάθε μέρα θα ανακοινώνονται και νέοι υποψήφιοι με καταληκτική ημερομηνία την 27η Μαρτίου όπου σε μεγάλη εκδήλωση στην Αθήνα θα παρουσιαστεί και επίσημα το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.

Η Έλενα Κουντουρά εμφανίζεται ως σίγουρη για το ψηφοδέλτιο ενώ αναμένονται αποφάσεις από το Μαξίμου για τον τρόπο που θα λάβει μέρος. Τροπολογία θα λύσει τα χέρια του Τσίπρα και της ίδιας, κρατώντας μέχρι τον Μάιο την βουλευτική της έδρα αλλά πιθανότατα να δημιουργήσει αντιδράσεις από στελέχη που θα δουν μία τέτοια κίνηση ως χάρη για μία πολιτικό που δεν προέρχεται από το κόμμα.

Συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ αύριο στην βουλή μετά από αρκετό καιρό. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μετά και την ανακοίνωση των πρώτων 16 υποψήφιων ευρωβουλευτών, αναμένεται να ανακοινώσει και επίσημα την έναρξη της προεκλογικής περιόδου.

Επιπλέον, στην ομιλία του ο πρωθυπουργός αναμένεται να εστιάσει στην ψηφοφορία για τη Συνταγματική Αναθέωρηση την Πέμπτη.

Αξίζει να τονίσουμε πως ο πρωθυπουργός έχει αποφασίσει να μην αλλάξει στάση στο κομβικό ζήτημα της απεμπλοκής της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από την προκήρυξη προώρων εκλογών. Δεν αποκλείεται, εξάλλου, ο πρωθυπουργός να επιτεθεί κι αυτός στις δημοσκόπους.

Είναι δεδομένο ότι με την αυριανή του ομιλία ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να δώσει χαρακτήρα εθνικών εκλογών στην μάχη για την Ευρωεκλογών. Τέλος, αναμένεται να επιτεθεί στην ΝΔ προτάσσοντας το δίπολο και τραβώντας διαχωριστικές γραμμές μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

«Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ που αφορά τους πολλούς με άξονες τη στήριξη της εργασίας, την κοινωνική δικαιοσύνη, τη δίκαιη ανάπτυξη και τις μεγάλες θεσμικές προοδευτικές τομές. Και από την άλλη, το σχέδιο της ΝΔ κατά παραγγελία των ελίτ».