Πολιτική

Αύξηση των μεταναστευτικών ροών διαπιστώνει ο Γιώργος Κουμουτσάκος

Αύξηση των μεταναστευτικών ροών διαπιστώνει ο Γιώργος Κουμουτσάκος
Με τις τοποθετήσεις υπουργών και βουλευτών συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η συνεδρίαση στην Βουλή για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, 

Ο υπουργός ψηφιακής διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης ανέφερε ότι θα ξαναφέρει στο προσκήνιο τον εξαιρετικό θεσμό των ΚΕΠ τον οποίο θα ενδυναμώσει και θα αξιοποιήσει.

Ο ίδιος έδωσε έμφαση στην άμεση υλοποίηση έργων όπως είναι η λειτουργία μίας κεντρικής διαδικτυακής «πύλης», το gov.gr, όπου θα είναι συγκεντρωμένες όλες οι ψηφιακές υπηρεσίες του κράτους.

Ο αναπληρωτής υπουργός μεταναστατευτικής πολιτικής, Γιώργος Κουμουτσάκος, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την αύξηση των μεταναστευτικών ροών το τελευταίο μήνα στα νησιά του Αιγαίου.

Όπως είπε, από τις 20 Ιουνίου ως τις 20 Ιουλίου είχαμε αύξηση της τάξης του 30% στις ροές σε σχέση με πέρυσι κι ήρθαν συνολικά 3.200 μετανάστες στα νησιά Σάμος, Χίος, Λέσβος, όταν πέρυσι, στο ίδιο διάστημα είχαν αφιχθεί 2.130 μετανάστες.

Νωρίτερα, ο υφυπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος προανήγγειλε πως το αμέσως επόμενο διάστημα θα κατατεθεί νομοσχέδιο στην Βουλή που θα προβλέπει αλλαγές στην προεκλογική εκστρατεία και θα δίνει το δικαίωμα ψήφου στους Έλληνες ομογενείς.