Πολιτική

Βουλή: Συνεχίζεται η συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις - Δείτε LIVE

Βουλή: Συνεχίζεται η συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις - Δείτε LIVE
Με το βλέμμα στραμμένο στις δευτερολογίες των πολιτικών αρχηγών και την ομιλία του υπουργού Οικονομικών, συνεχίζεται για τριτη ημέρα η συνεδρίαση της Βουλής για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Μετά το μεσημέρι αναμένεται η τοποθέτηση του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταικούρα. Στην συνέχεια θα ξεκινήσει ο κύκλος ομιλίας των πολιτικών αρχηγών. Η συνεδρίαση θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα με ονομαστική ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης της κυβέρνησης.

Το ενδιαφέρον στρέφεται κυρίως στην ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη και στο αν επιλέξει να απαντήσει στις έξι ένοχες σιωπές που του καταλόγισε ο Αλέξης Τσίπρας για τα κοινωνικά επιδόματα και την οικονομική πολιτική.

Πάντως απο την έναρξη των προγραμματικών δηλώσεων φάνηκε πως τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν επιλέξει να αφήσουν πίσω τους τους υψηλούς τόνους, την πόλωση και την τοξικότητα στον πολιτικό λόγο που υπήρχε προεκλογικά.

Μετά τις προγραμματικές δηλώσεις και την ψήφο εμπιστοσύνης της κυβέρνησης η Βουλή θα ξεκινήσει το νομοθετικό έργο.

Αύριο αναμένεται να κατατεθεί το πρώτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης που αφορά το επιτελικό κράτος και μεθαύριο αναμένεται να κατατεθεί το φορολογικό νομοσχέδιο. Το φορολογικό θα ψηφιστεί με διαδικασίες εξπρές ώστε οι μειώσεις στους φόρους που έχει προαναγγείλει ο πρωθυπουργός να εφαρμοστούν από τον Αύγουστο.