Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Δύσκολος ο δρόμος μέχρι το Συνέδριο - Πώς ο Τσίπρας «κερδίζει» ηρεμία εντός του κόμματος

ΣΥΡΙΖΑ: Δύσκολος ο δρόμος μέχρι το Συνέδριο - Πώς ο Τσίπρας «κερδίζει» ηρεμία εντός του κόμματος
Μετά την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, σείρα παίρνει το συντονιστικό της «Προοδευτικής Συμμαχίας», που συνεδριάζει το μεσημέρι στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ.

Έντονο παρασκήνιο είχε χτες η εφ' όλης της ύλης συζήτηση στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ που διεξήχθη σε δύο φάσεις και είχε ως αντικείμενο τις επόμενες κινήσεις του κόμματος μέχρι την διεύρυνσή του.

Όταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε την μετεξέλιξη του κόμματος γνώριζε πως ο δρόμος θα ήταν δύσκολος, οι δυσαρεστημένοι πολλοί, οι διαφωνίες έντονες αλλά πίστευε και πιστεύει ότι πλέον το κόμμα δεν βρίσκεται στα επίπεδα του 2010-2015 αλλά είναι ένα κόμμα εξουσίας και πρέπει να συμπεριφέρεται ως τέτοιο.

Η διαδικασία κρύβει πολλές παγίδες αλλά επιθυμία του ίδιου του προέδρου είναι η διαδικασία να προχωρήσει χωρίς καθυστερήσεις. Διάφορα στελέχη της Κουμουνδούρου παραδέχονται πως για πολλά χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ, ως κόμμα εξουσίας, έκρυβε κάτω από το «χαλάκι» πολλά οργανωτικά προβλήματα, τα οποία βγήκαν στον αφρό από τις 8 Ιουλίου. 

Παρ' όλες τις διαφωνίες για τον τρόπο που αυτή θα επιτευχθή, χτες κατά την διάρκεια της συζήτησης όλοι συμφώνησαν πως πρέπει να προχωρήσει. Στόχος του Αλέξη Τσίπρα δεν είναι απλά η συσπείρωση δυνάμεων γύρω από το ΣΥΡΙΖΑ αλλά η δημιουργία ενός νέου ΣΥΡΙΖΑ με ταυτόχρονη διεύρυνση του κόμματος σε όλο το εύρος της δημοκρατικής παράταξης.

Πώς κερδίζει ηρεμία μέχρι το Συνέδριο:

1. Με την απόλυτη στήριξη προς τον γραμματέα του κόμματος, Πάνο Σκουρλέτη τονίζοντας προς πάσα κατεύθυνση πως «κάθε επίθεση στον γραμματέα ισοδυναμεί με επίθεση στο κόμμα.

2. «Ένα θέμα είναι να αποφύγουμε την αρχηγοκεντρική λειτουργία του κόμματος, αλλά ταυτόχρονα ισότιμο θέμα είναι να αποφύγουμε και μια άγονη αναπαραγωγή και ηγεμονία μηχανισμών» τόνισε ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας κλείνοντας έτσι το θέμα εκλογής του από την βάση αλλά στέλνοντας και ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς τους «σκληρούς» του κόμματος.