Πολιτική

Novartis: Αποκαλύψεις Μανιαδάκη - «Δέχτηκα πιέσεις για να ενοχοποιήσω πολιτικά πρόσωπα» (video)

Novartis: Αποκαλύψεις Μανιαδάκη - «Δέχτηκα πιέσεις για να ενοχοποιήσω πολιτικά πρόσωπα» (video)
Ο Νίκος Μανιαδάκης, προστατευόμενος μάρτυρας για την υπόθεση Novartis, προχώρησε σε συγκλονιστικές αποκαλύψεις στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Αποτύπωμα». 

Συγκεκριμένα, υποστήριξε μεταξύ άλλων πως δέχτηκε ισχυρές πιέσεις για να ενοχοποιήσει πολιτικά πρόσωπα. Είπε χαρακτηριστικά: «Ξεκίνησε μια διαδικασία ασκήσεως έντονων, επανειλημμένων κι επίμονων πιέσεων προς το πρόσωπό μου, προκειμένου να μοιραστώ με τους εισαγγελείς πληροφορίες και μαρτυρίες αναφορικά με έκνομες πράξεις πολιτικών προσώπων».

Σημείωσε, μάλιστα, πως δεν έχει καταθέσει κάτι σε βάρος πολιτικών προσώπων, ενώ όταν ρωτήθηκε για τις σχέσεις που είχε με αυτά απάντησε «Πολλές φορές έγραψα τεχνικά κείμενα, προκειμένου να εξηγήσω υπουργικές αποφάσεις και δεν αναφέρθηκα σε πολιτικά πρόσωπα».

Ανέφερε πως δεν είχε πει στον Γιάννη Στουρνάρα για τις πιέσεις που δεχόταν ενώ ισχυρίστηκε ότι τον παρακολουθούσαν. «Το έβλεπα» είπε χαρακτηριστικά αναφέροντας πως φοβόταν για την ζωή της οικογένειας και των παιδιών του.

Τέλος, συμπλήρωσε στις δηλώσεις του πως τον είχαν πλησιάσει πράκτορες του FBI, εισαγγελικές αρχές, άλλα και κυκλώματα μέσω δικηγόρων. «Αισθάνθηκα ένας άνθρωπος ευάλωτος στη μέση ενός μεγάλου σκανδάλου», τόνισε ενώ παραδέχτηκε πως ακόμη και τώρα νιώθει φόβο.